StoryEditorOCM
Košarkavijesti s baldekina

Kratko je trajao, samo šest utakmica: Šibenka raskinula ugovor s Amerikancem

23. listopada 2023. - 13:10

Kratko je trajao brak između Šibenke i američkog razigravača Mikea Browna. Točnije, samo šest službenih utakmica, četiri u domaćem prvenstvu i dvije u ABA 2 ligi.

Još u petak u Dubrovniku prostrujala je neslužbena informacija kako će to Brownu biti posljednja utakmica u narančastom dresu. Ta vijest dobila je službenu potvrdu početkom ovog tjedna.

Iz kluba s Baldekina su šturo izvijestili kako je s američkim košarkašem sporazumno raskinut ugovor ne navodeći konkretne razloge.

Prema opet neslužbenim informacijama, Amerikanac ima nekih obiteljskih problema. Ne želimo ulaziti u te privatne razloge, međutim Brown u ovo kratko vrijeme provedeno u Šibeniku nije pokazao kvalitetu kojom bi nosio glavnu ulogu u igri Milačićeve momčadi.

A to se od stranaca uvijek očekuje, bez obzira koliko koštali, odnosno bili jeftini u šibenskom slučaju. Međutim, još jedna kupnja ‘ispod radara‘, kako se pristojno kaže za ne pretjerano skupe igrače, ovaj put nije dala rezultata.

Brownu je angažman u Šibeniku bio prvi u Europi, i kao ‘rookie‘ se očito nije uspio adaptirati. O tome govori i gola statistika. Naime, Brown je u Favbet premijer ligi u prosjeku postizao 11,5 koševa po utakmici, uz četiri skoka i 3,5 asistencije.

U ABA 2 ligi imao je još lošije brojke. Tek 7,5 koševa, 2 skoka i 4,5 asistencije po utakmici.

Sada Šibenka mora biti aktivna na tržištu i pronaći novog igrača na vitalnoj poziciji playmakera. A Narančasti još uvijek čekaju povratak ozlijeđenih Topolovića, Howarda, Paića i Pleadina. A nova utakmica s Cedevitom je već u srijedu (16,55 sati) uz prijenos na Maxsportu.

Još kad se baci oko na obje ligaške tablice u kojima je skor Narančastih (1:6) onda je jasno da situacija na Baldekinu nije nimalo ružičasta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:53