StoryEditorOCM
KošarkaKrka gost Splita

Kapetan ‘žutih‘ Mate Kalajžić poziva navijače na Gripe: ‘Ova utakmica nam može biti prekretnica cijele sezone!‘

30. studenog 2023. - 21:12

Važnu pobjedu nad Mornarom u Baru košarkaši Splita mogu potvrditi u još jednom okršaju s izravnim rivalom u borbi za ostanak u Admiral Bet ABA Ligi Krkom na Gripama (petak u 18 sati, prijenos Arenasport 1). Pobjeda nad momčadi iz Novog Mesta koju vodi bivši trener Cibone Gašper Okorn odvela bi ‘žute‘ prema sredini ljestvice.

- Malo smo se mentalno podigli, nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama. Krka je zahtjevan protivnik. Obje pobjede u regionalnoj ligi su ostvarili na gostovanjima što nam je dodatno upozorenje. Moramo igrati agresivno, napraviti dobar pritisak na njihove bekove. Vidjet ćemo kakva je stanje s Perkovićem. Nadam se da će ta njegova situacija s koljenom ići nabolje i da će nam moći pomoći – rekao je o protivniku i ozlijeđenom hrvatskom reprezentativcu Toniju Perkoviću trener Splita Slaven Rimac.

Potom je apelirao.

- Pozivam navijače da nam pomognu. Njihova pomoć će nam sigurno trebati.

Povratcima Shannona Shortera i Lewisa Sullivana promijenila se krvna slika momčadi. A u pobjedi u Baru vrlo bitne, ključne role imali su još i najbolji igrač susreta i MVP kola Lovre Runjić (20 poena i 16 skokova) te kapetan Mate Kalajžić koji je odigrao odlično nakon oporavka od bolesti.

- Pobjeda bi i Krki i nama puno donijela, približila bi nas sredini tablice i borbi za play off. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, a nadamo se da će nas navijači u što većem broju doći podržati, da će cijela dvorana stati iza nas. Ova nam utakmica može biti prekretnica za cijelu sezonu – kazao je Kalajžić te se posebno zahvalio navijačima koji su ‘žute‘ pratili na gostovanju u Crnoj Gori.

Shorter i Sullivan uklopili su se kao da nikada nisu ni otišli s Gripa.

- Krka ima jaku centarsku liniju s dobrim bekovima. Iznenadili su Megu u gostima, takvo nešto ne smijemo dopustiti. Ključ će biti da svi zabijamo, da svi nešto doprinesemo. Ne možemo očekivati da jedan ili dvojica igrača sami iznesu utakmicu – istaknuo je kapetan ‘žutih‘.

Split za kraj tjedna ima dupli program na Gripama. Već u nedjelju u domaćoj Favbet Premijer ligi u Split stiže Bosco (19 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 18:03