StoryEditorOCM
Košarkadesetljeće dugo

Jokić na basketu dok Srbija ‘oplakuje‘ njegov izostanak sa SP-a, a možda je Hrvatska ta koja bi trebala biti u suzama

Piše I. M.
28. srpnja 2023. - 10:10

Nikola Jokić, jedan od najboljih košarkaša današnjice neće igrati na Svjetskom prvenstvu koje počinje 25. kolovoza u tri različite zemlje (Filipini, Japan i Indonezija). Srbija i dalje "oplakuje" centra Denver Nuggetsa, koji je odlučio reći "ne" srpskoj reprezentaciji. Nedavno je i uhvaćen u Somboru, svom rodnom gradu, na jednom uličnom turniru u košarci. Doduše, nije igrao, već samo gledao, ali sve oči ostalih prisutnih bile su uprte u njega.

No, dok naši susjedi "kukaju" kako u njihovoj momčadi na SP-u neće biti MVP finala NBA-a, možda bi zapravo u Hrvatskoj trebali pustiti koju suzu, jer se mi nismo ni plasirali na ovaj turnir.

Ukupno će 32 momčadi odmjeriti snage u kolovozu u Aziji, a stvarno je dramatično što Hrvatske opet nema na mapi svjetske košarke.

Podsjetimo, u skupini C prvog kruga europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostvarili smo samo jednu pobjedu u šest utakmica i time ostali bez mogućnosti za plasman. Međutim, ova agonija naše košarke duga je skoro desetljeće jer je Hrvatska posljednji put na Svjetskom bila 2014. u Španjolskoj. Tada smo u osmini finala izgubili od Francuske (69:64), koja je na kraju bila brončana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 08:19