StoryEditor
Košarkakvalifikacije za sp

Izbornik Mršić nakon poraza od Finske: ‘Ovi dečki su dobri, trude se, ali fali malo da ovakve utakmice odu na našu stranu‘

Piše Tvrtko Puljić/SN
28. studenog 2021. - 23:05

Veljko Mršić se nadao da će na hrvatskom kontu nakon uvodnog ciklusa kvalifikacija za SP stajati barem jedna pobjeda. Imala je Hrvatska šanse u obje utakmice, unutar posljednje dvije minute vodila je i Sloveniju i Finsku, no na kraju će nam to malo značiti, jer smo ostali s nulom u broju pobjeda - pišu Sportske novosti.

- Bila je to slična utakmica, sličan poraz onome protiv Slovenije. I ovoga puta je završnica otišla na suparničku stranu, a kako je rekao njihov izbornik nakon utakmice, imali su Finci više sreće. Dvije ničije lopte su otišle njima u ruke, oni su ih pretvorili u pogođene trice i to je presudilo. E sad, činjenica je da smo mladi, da je dosta debitanata, ali vidjeli smo brzinu kretanja u napadu Finske koja posve drugačija od naše. I to moramo popraviti. Talent i potencijal postoji, na dobru obranu i na tu perspektivu mi se držimo u egalu dobar dio utakmice, ali nama treba iskorak. U kretanju, brzini donošenja odluka. Rekao sam i igračima da svatko od njih u sljedećem periodu raditi da se takve greške na ponavljaju.

Jedna od greški bilo je i dopuštanje Fincima da nam deset puta skoče u napadu? I fizički smo, ne u visini, baš u sirovoj snazi nadigrani?

- Oni igraju intenzivnije, više se kreću. Mi smo viši, ali oni su igrali puno po perimetru, pa dolazili na skokove. Nemaju statičnih visokih igrača. Pozicija je tu važna.

Za dobiti ovakve utakmice, fiks sa Slovenijom ili Finskom, ovoj Hrvatskoj dramatično nedostaje jedan igrač koji je u stanju "stati na loptu" u vanjskoj liniji?

- Kad se pogleda statistički, to je tako. Ali, tko je taj koji je nama na raspolaganju?

Do Krune Simona ne možemo...

- Ima tu nekoliko igrača koji mogu pomoći, koji bi nas napravili boljima. Ovi dečki su dobri, trude se, ali fali malo da bi ovakve utakmice odu na našu stranu. Mogle su obje otići na našu stranu, trebamo imati strpljenja.

Ali, strpljenja je teško imati kad smo u poziciji da nam visi plasman i u drugi krug, jer smo jedina reprezentacija u skupini bez pobjede...

- Znali smo da neće biti lako, krenuli smo 0-2, ali moglo je biti i 2-0. Raspored je bio takav da nam je najbolja reprezentacija dolazila doma, išli smo na neugodno gostovanje u Finsku. Sada nam je malo lakši raspored, Švedska doma, pa vani u veljači i kroz te dvije utakmice se možemo vratiti u dobru poziciju. No, neće biti lako. Skupina je teška, treba raditi, imamo tri mjeseca do te Švedske, trebaju se igrači poboljšavati i u svojim klubovima, jer kad se skupimo opet ćemo imati četiri, pet dana, a to je premalo vremena za nešto više učiniti. Nadam se da će nam tada biti dostupni i neki od iskusnijih igrača kako bi nam dali sigurnosti, prije svega u napadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 11:04