StoryEditorOCM
Košarkapod obručima

Branitelji naslova ušli u novu sezonu: ‘Angažirali smo igrače koji su nosili našu igru s ciljem postizanja automatizma‘

Piše Dražen žura
2. kolovoza 2023. - 21:00

Košarkaši Zadra, upravo kao i prošle sezone krenuli su istoga datuma s početkom priprema za iznimno zahtjevnu sezonu, jer svi očekuju čak više i od reprize, odnosno, naslov prvaka Hrvatske, Kup Krešimira Ćosića i vrijedan plasman u AdmiralBet ABA ligi!

- Angažirali smo igrače koji su nosili našu igru s ciljem postizanja automatizma u trenažnom procesa. Ciljevi su da budemo konkurentni u svim natjecanja i da pokušamo dignuti na jednu stepenicu više! Sve će sigurno zanimati što je s Lukom Božićem, mi se nadamo i imamo želju da to bude pozitivno – kazao je Denis Pleslić i u nekoliko navrata istaknuo postignute rezultate i ponovno se vratio na Božića, jer je jedan od novinarskih upita bio na temu ugovora, odnosno, je li isti podebljan zadnjih dana, kao i proračunu.

- Mi smo njemu od početka stavili ugovor kojeg je zaslužio i što se nas tiče mislim da smo jako blizu dogovora. Kako će se rasplesti pokazat će daljnji pregovori, u konačni postoje i ponude drugih klubova, na kraju će igrač sam odlučiti. Nema nekog određenog roka do kojeg ćemo ga čekati, jer nas je ponavljam, zadužio, i mi ćemo biti strpljivi koliko bude potrebno. O proračunu ništa konkretno nije kazao Pleslić samo je podcrtao da će taj zadnji igrač (mislio je na Božića op.p), podvući crtu – zborio je Pleslić i mikrofoni i kamere su se okrenuli prema Danijelu Jusupu, trofejnom zadarskom treneru koji ostaje vjeran svojim principima ranog početka priprema, budući je do početka prvog natjecanja gotovo dva mjeseca..

- Okupili smo da to iskustvo od lani nam je koristi, da se ekipa što prije adaptira i napravi komfor. Pripremno razdoblje, do 15. kolovoza, košarka, teretana i atletska staza, dok ćemo 23. kolovoza. ugostiti sveučilišnu momčad Brigham Young, istina, nemamo običaj igrati tako rano utakmice, ali smo napravili izuzetak, pa ćemo kasnije modificirati pripreme. Ostali bez četiri igrača, Sani Čampara, Leon Šantelj, Juan Davis i zasad Božić. Došli su Patrik Jambrović i Lovro Mazalin i tu smo u jednom minusu. Budžet je porastao ne znam u kojim postocima i cijene igrača svih u Hrvatskoj su porasli – kazao je Jusup te se također okrenuo prema Božiću.

- Ako ne dođe Luka onda ovu sezonu neće biti lako izvući, vidljivo je da imamo manje igrača. Mi moramo biti strpljivi što se Božića tiče, u prvom redu ja koji vodim veliki dio pregovora s njim. Istina,

je ima ponuda od euroligaških klubova, najprije se oni čekaju onda ide lančano. Šanse postoje, nisu velike, ali mi se nadamo. Svi bi voljeli da dođe i mi navijači, on je ono baš „trade mark” Zadra, nadam se da ćemo ga vidjeti tu u Zadru. Što se tiče mogućih dolazaka ukoliko se Luka ne odluči, uvijek smo tanki, fali bek, fali šuter, fali centar, međutim, sve određuju financije. Ali ne bih se previše fokusirao na poziciju nego kvalitetu. Sa Božićem bi pokrili puno toga i taj dio kreacije – zaključio je Jusup, dok je kapetan Marko Ramljak kojem će ovo ukupno gledano biti osma sezona u Zadru, praktički je ponovio razmišljanja Pleslića i Jusupa, uz izraženu želju da se ponovi dobar rezultat iz prošle sezone.

Okupljanje

Prvom treningu nazočili su: Marko Ramljak, Karlo Žganec, Arijan Lakić, Patrik Jambrović, Antonio Sikirić, Krševan Klarica, Ivan Njegovan, Vice Grbić, Luka Bilokapić. Odsutni: Dario Drežnjak i Lovro Mazalin (reprezentacija Hrvatske), Adem Mekić i Josip Badrak.

Stručni stožer: Danijel Jusup trener, Ivan Barančić, pomoćni trener, Bernard Kotlar, kondicijski trener, te zdravstvena služba, liječnik dr. Mladen Srzentić i Marko Štrbac fizioterapeut.

image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:06