StoryEditorOCM

Boston izborio veliko finale, opet je bilo neizvjesno, pokazali su snagu u ključnim trenucima

28. svibnja 2024. - 08:26

Košarkaši Bostona prvi su finalisti ovosezonskog NBA doigravanja, s maksimalnih 4-0 Boston je u finalu Istočne konferencije bio bolji od Indiane.

U  četvrtom ogledu, u Indianapolisu, Boston je pobijedio 105-102 te je izborio finale gdje će loviti 18. rekordnu NBA titulu. Posljednji put u velikom NBA finalu Boston je bio prije dvije godine kada je poražen od Golden Statea. Ovaj put Boston u finalu čeka boljeg iz ogleda Dallasa i Minnesote gdje Dallas ima sigurnih 3-0.

Indiana i Boston su odigrali novu neizvjesnu utakmicu u kojoj je opet Boston bio kvalitetniji u ključnim trenucima susreta. Veći dio drugog poluvremena vodio je domaćin. Imala je Indiana +8 razlike šest minuta prije kraja, a vodila je i 102-98 na ulazu u posljednje tri i pol minute.

Kroz cijelu tu završnicu Indiana nije upisala niti jedan poen, dok je Boston preokrenuo na 105-102 i time iz igre izbacio Indianu koja je i ovaj susret odigrala bez svog najboljeg igrača, ozlijeđenog Tyresea Haliburtona.

Najbolji igrač Bostona bio je Jayson Tatum s 26 poena, osam asistencija i 13 skokova, dok je Jaylen Brown dodao 29 koševa i šest skokova. Jrue Holiday je ubacio 17 poena uz devet skokova, a Derrick White 16 poena.

Kod Indiane je najbolji bio Andrew Nembhard s 24 poena, 10 asistencija i šest skokova, dok je Pascal Siakam ubacio 19 koševa uz deset skokova. S klupe je T.J. McConnell dodao 15 poena uz četiri asistencije i pet skokova.

U noći s utorka na srijedu košarkaši Dallasa na domaćem parketu imaju prvu meč-loptu protiv Minnesote za prolaz u finale.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 12:01