StoryEditorOCM
Hajdukpogled sa strane

Utakmica u Rigi razotkrila i veliku rupu u Hajduku, ovo ne pamte ni ‘najstariji mještani‘, to se ne smije dogoditi

Piše P. S.
18. studenog 2023. - 19:51

Hrvatska slavi veliku pobjedu u Latviji koja sada baš širom otvara vrata plasmana na Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Naši gastarbajteri već se ‘bruse‘, bit će tamo veliki spektakl, a čini se da bi Vatreni na koncu ipak mogli i trebali dohvatiti taj Euro bez znojenja u dodatnim kvalifikacijama u proljeće.

Nije ovo sada regionalno ‘brojanje krvnih zrnaca‘, ali doista ne pamtimo kada je u ‘rosteru‘ hrvatske reprezentacije bilo ovako malo igrača Hajduka. Ne aktualnih, to pamtimo, ali ukupno, igrača koji su uopće ‘takli‘ Hajduk. U ovoj je utakmici to bio samo jedan, Mario Pašalić.

U početnih 11 niti jedan, e to se baš rijetko u povijesti događalo, a Pašalić je eto spasio čast splitskog kluba, ušao je u drugom poluvremenu. Kumovale su tome ozljede, otpali su Nikola Vlašić i Josip Juranović, Dario Melnjak je bio na širem spisku, ali je i on zbog ozljede otpao, Marko Livaja se ‘isključio‘ iz ove priče... Na kraju, s ozljedama i bez njih, baš tanko, što se ‘bijelih‘ tiče. A i nije da ima puno hajdukovaca koji ‘miritaju‘, ali su zaobiđeni. Razotkriva to i činjenicu da se na Poljudu proteklih godina baš i nije stvorilo puno igrača top klase. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:57