StoryEditorOCM
Hajdukrazvan lucescu

Trener PAOK-a: ‘U Ateni su nerede radili idioti koji trebaju biti u zatvoru. Navikli smo igrati u vatrenoj atmosferi‘

Piše SPORT SD
9. kolovoza 2023. - 12:05

Trener PAOK-a, Razvan Lucescu, u Solunu je održao konferenciju za medije prije dolaska u Split, a na njoj se prvo osvrnuo na nemile događaje iz noći s ponedjeljka na utorak, kada je u neredima u Ateni koje su prouzročili BBB jedan navijač AEK-a smrtno stradao.

- Ono što se dogodilo u Ateni je tragedija, ali neće utjecati na moju momčad. Fokusirani smo. To su idioti koji nemaju veze s nogometom i trebaju biti u zatvoru. Život bi trebao biti nešto drugačije, a ne ubijanje ljudi - rekao je Rumunj pa se osvrnuo na dvoboj s Hajdukom.

- Želimo ujediniti ekipu i učiniti da se igrači osjećaju bolje i snažnije. Spremili smo se za ovu utakmicu, prošli smo Beitar i sada nas čeka drugačiji zadatak. Nalazimo se u situaciji u kojoj moramo ići utakmicu po utakmicu, to je jedini način.

Lucescu se zatim osvrnuo na novopridošlog Ozdoeva i Schwaba koji ima problema s ozljedom:

- Ozdoev je napravio dva treninga s nama. Što se tiče njegove spremnosti, ona je dobra jer je normalno trenirao sa svojom prijašnjom momčadi i bit će s nama u avionu za Split. Schwab je dobro, oporavio se i bit će spreman. Nemamo drugih problema u ekipi.

Trener PAOK-a govorio je i o atmosferi koja ih čeka u Splitu.

- Nadam se da atmosfera neće utjecati na nas. Mi smo ekipa koja je naučila igrati u vatrenoj atmosferi i na stadionima na kojima publika nije baš prijateljski nastrojena. Vjerujem da to neće utjecati na nas, igrači su pokazali da imaju dobru energiju, spremni su i daju sve od sebe svakodnevno na treninzima. Trebamo biti svoji i igrati dobri, bez obzira na ono što se događa na tribinama.

Zatim je govorio o različitim stilovima igre Beitara i Hajduka.

- Ekipe su sasvim različite. Beitar je stajao u bloku i pokušavao nam zaprijetiti iz kontri, a Hajduk je napadačka ekipa koja je dobro organizirana i ima dobar pristup na terenu. Moramo se fokusirati na utakmicu koja je pred nama, a ne razmišljati o onome što se može dogoditi za dva tjedna.

Na kraju se osvrnuo na situaciju s Douglasom Augustom, koji je prema pisanjima grčkih i francuskih medija, na odlasku iz PAOK-a.

- Ne želim odgovoriti na to. Za prvi susret s Hajdukom nije dostupan (nap. a., isključen je protiv Beitara), tako da mu trebao naći zamjenu. Kada se vratimo iz Splita, vidjet ćemo što možemo napraviti kako bismo ga doveli u stanje da može igrati u uzvratu - zaključio je Lucescu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 05:42