StoryEditorOCM
Hajduktek startni pucanj

Što znači da je Poljud suspendiran? U suštini ništa dok ne stigne odluka Disciplinskog suda, evo kada je se očekuje

Piše Slaven Alfirević
4. travnja 2024. - 17:17

Što znači da je Poljud suspendiran? U suštini ništa strašno, jer to je uobičajena procedura nakon, doduše, težeg incidenta, ali znači samo startni pucanj da Matija Puhak, tajnik Disciplinskog suda/komisije HNS-a hitno kreće u sazivanje sastanka sudaca "disciplinaca" na čijem je čelu zagrebački odvjetnik Marko Smolek, inače sin preminulog čuvenog lijevog krila Zagreba sedamdesetih, Željka Smoleka. (Znat će stari onaj napadački kvintet što su ga vrapci na krovu pjevali, Markulin, Čopor, Močibob, Rukljač, Smolek).

Puhak, koliko znamo, smjera sastanak sazvati hitno, u ponedjeljak ili utorak, a kreće i prikupljanje dopunskih izvještaja, kako se to kaže, svih čimbenika teškog incidenta.

Činjenica da je Poljud suspendiran nikako ne znači da se do kraja sezone u Poljudu neće smjeti odigrati nijedna utakmica. To naprosto nije točno. Suspenzija je samo korak koji ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu da se kazna donese promptno, a ona može biti ovakva ili onakva.

Istina, dok se kazna ne donese, u Poljudu se ne smije igrati, ali neće se dugo čekati da Smolek sa svojim sucima odluči...

U Poljudu ovog proljeća Hajduk ima još dočekati Osijek, Rudeš, Varaždin i Goricu, ali to na primjer ne znači da kazna ne može biti i veća, pa da se prelije i na iduću sezonu, ali to je samo teorija, jer zašto kazna ne bi bila samo novčana? I to je moguće. Teoretski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:46