StoryEditorOCM
Hajdukostaju na poljudu

Šest mladih igrača produžilo vjernost Hajduku: ‘Pratimo ih i nadamo se da će završiti kao dio prve momčadi‘

Piše Sport SD
18. srpnja 2023. - 16:58

Šest mladih igrača, donedavnih juniora, produžili su danas ugovore s Hajdukom. Borna Buljan (18), Jere Vrcić (18), Mateo Jurić-Petrašilo (18), Niko Đolonga (19) i Šimun Hrgović (19) potpisali su ugovore na dvije godine uz opciju produženja za još jednu. Roko Brajković (18) potpisao je ugovor na tri godine uz opciju produženja za još jednu godinu, piše hajduk.hr.

- Sretan sam, čestitam igračima, oni su danas ovdje zato što su dobri i zato što posjeduju kvalitetu. Zahvaljujem se ovom prilikom i svim trenerima koji su radili s njima, Akademija je velika organizacija te u njihovom odgoju osim trenera sudjeluju i pedagozi, psiholozi i ostali vrijedni djelatnici. Tako da svima njima danas čestitam. Nadam se da će u skoroj budućnosti neki od njih zaigrati za prvu momčad - kazao je ovom prilikom Boro Primorac, voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna.

- Svi ovi momci prošli su pripreme s nama gdje su pokazali određenu kvalitetu. Za sve njih imamo plan i program daljnjeg razvoja te se nadamo da će što više njih završiti kao dio prve momčadi i dati doprinos našim rezultatima. Planski radimo s mladim igračima i stalno pratimo njihove nastupe i razvoj. Sada smo angažirali i osobu koja se brine isključivo o igračima u našim partnerskim klubovima Radomlju, Solinu i Širokom Brijegu. Svaki tjedan imamo sastanak i analizu nastupa i trenutnog stanja igrača u našim klubovima partnerima. Posebno mi je drago što su se igrači poput Ivana Dolčeka, Filipa Čuića i Madžida Šošića s posudbi vratili puno zreliji i spremniji odgovoriti zahtjevima trenera prve momčadi. To je jedini ispravni put za igrače koji odmah nisu spremni za prvu momčad - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius

image
hajduk.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:46