StoryEditorOCM
Hajduknezadovoljan

Sergej Jakirović: Ključ je u tome što nismo bili hrabriji. Nismo ugrozili Hajduk, i danas su oni bili bolji

Piše Ivan Renić
30. srpnja 2023. - 23:28

Nezadovoljan rezultatom na Poljudu bio je trener Rijeke Sergej Jakirović.

- Izuzev prvog udarca Fruka, u prvom poluvremenu nismo imali prilike. Kao da smo se skrivali. Nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Niki je falilo svježine. Primili smo gol iz prekida. Vratili smo se malo sa zamjenama, ali sve je to bilo jalovo. Nedostajalo je zadnjeg pasa. Na kraju moramo čestitati Hajduku na pobjedi.

Krcat je bio Poljud. Dekora je zaista bio fantastičan.

- Rijetke su situacije poput ove, igrati pred punim stadionom. Neki igrači to nisu do sada doživjeli. Ali na kraju to je samo nogomet, a sutra je ponedjeljak... Ključ je u tome što nismo bili hrabriji. Nismo ugrozili Hajduk, i danas su oni bili bolji.

Otkrio je Jakirović i što je poručio sucu.

- Čestitao sam mu i zaželio sreću dalje.

Dotaknuo se i primljenog pogotka.

- Nije Fruk uspio očistiti. Nije nitko bio pored Pukštasa.

Hajduk je odbio Rijekin zahtjev za odgodu jer je stigao prekasno.

- Nije mi žao jer u mom prvotnom planu nije bilo ni pomisli o odgodi. Srećom, na kraju smo našli čarter. Samo zato smo zatražili odgodu jer ga do zadnjeg momenta nismo imali. Naravno da Hajduk nije odgodio, pa ne bismo ni mi to napravili, takav je raspored.

Sjajno je krenula nova sezona domaćeg prvenstva.

- Očito su se ljudi zaželjeli nogometa. Lijepo je vrijeme. Izjednačeno je to sve. Svakoga morate shvatiti ozbiljno. Ima još jako puno za odigrati. I Europa je tu, a svi žele otići što bolje.

Komentirao je i igru Bijelih.

- Hajduk je uigraniji. Lekine ideje su više sjele igračima. To je razlika u odnosu na prošlu sezonu. Došli su i igrači koji su pojačali konkurenciju. Nije to ništa spektakularno.

Rijeka tek mora nadomjestiti odlaske dvojice važnih igrača.

- Dovest ćemo napadača. Kojega? Čut će se. Nije to lako. Otišli su Prince i Frigan, oni su od naših 27 golova sudjelovali u 22. Nije to lako nadomjestiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 04:12