StoryEditorOCM
HajdukBrojke ne lažu

‘Pušteni s lanca‘, jedan statistički pokazatelj dokazuje kako je raspucani Hajduk odigrao najbolju utakmicu jeseni

13. studenog 2023. - 15:44

U 3:1 nedjeljnoj pobjedi nad Varaždinom na Poljudu Hajduk je imao čak 13 udaraca unutar vrata momčadi iz baroknog grada. Prema statistici Sofascorea ‘bijeli‘ ukupno toliko udaraca u okvir protivničkih vrata nisu imali u čak pet prethodnih prvenstvenih utakmica.

Protiv Varaždina Hajduk je ukupno imao 21 udarac, od čega je 13 išlo unutar okvira gola vratara Olivera Zelenike. U pet prethodnih susreta statistika je bila poprilično suprotna, uključujući i dva koja je vodio Ivan Leko, prethodnik Mislava Karoglana, ukupno je Hajduk imao samo 12 udaraca unutar okvira protivničkih vrata. Pojedinačno, u gostujućem porazu kod Rijeke (0:1) imao je Hajduk samo dva udarca unutar okvira, u domaćem porazu od Osijeka (0:2) nijedan. Zatim je pod Mislavom Karoglanom u tri uzastopne 1:0 pobjede kod Slaven Belupa, nad Rudešom u Splitu i u Osijeku sastav s Poljuda redom imao pet, dva pa tri udarca unutar protivničkih vrata.

Dakle, ukupno je 12 udaraca unutar okvira u pet susreta do Varaždina uputio splitski sastav, a onda taj broj nadmašio u samo 90 i kusur minuta okršaja s Varaždinom. Naravno, i sastav trenera Marija Kovačevića igra otvorenije, pokušava se nadigravati, pa je protivnicima s te strane nešto lakše kreirati opasnosti. No, opet čini se kako je onaj prvi pogodak Rokasa Pukštasa Varaždinu, prvi ovosezonski poljudski u prvim poluvremenima, Hajduk ‘pustio s lanca‘. Skinuo je pritisak i napadačka igra je potekla.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:39