StoryEditorOCM
HajdukTako je počelo

Prije 44 godine Hajduk je postigao povijesni prvi gol na Poljudu, zabio ga je čovjek koji je i danas vrlo bitan za klub

19. rujna 2023. - 16:36

Točno 44 godine prošlo je od prvog pogotka koji su u službenim susretima nogometaši Hajduka zabili na stadionu na Poljudu. Tog 19. rujna 1979. godine, u prvom susretu 1. kola tadašnjeg Kupa prvaka (šesnaestina finala), Hajduk je ugostio najbolju momčad Turske Trabzonspor. Na tada tek izgrađenom stadionu na Poljudu ‘bijeli‘ su slavili 1:0.

Jedini pogodak na susretu odigranom na novom zdanju koje je od 15. rujna te godine ugostilo i 8. Mediteranske igre zabio je Boro Primorac. Aktualni voditelj Akademije barba Luka Kaliterna Primorac bio je precizan s bijele točke.

U uzvratu je Hajduk slavio istim rezultatom. Potom je u idućoj rundi momčad trenera Tomislava Ivića izbacila i danski Vejle. U četvrtfinalu u dva mitska susreta s HSV-om ‘bijeli‘ su potom zaustavljeni. U prvom susretu u Hamburgu domaćini su slavili 1:0, nakon pogotka koji je pao poslije prekršaja na vrataru Ivanu Pudaru. U uzvratu je u pirovoj 3:2 pobjedi Hajduka u Splitu Primorac zapucao kazneni udarac. HSV je prošao dalje zbog tadašnjeg pravila gola u gostima.

image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:48