StoryEditor
Hajdukveliki ulog

Posavec je treći vratar, preskočio ga i Ljubić: ako ga Hajduk želi dobro unovčiti, ne može ga baš cijelo vrijeme držati u ‘skladištu’

25. siječnja 2021. - 22:17
Vojko Bašić/Cropix

Slavili smo Tonija Teklića kao predskazanje (bio u najavi na pressici) i ukazanje (zabio pobjednički gol) momka koji nikad do gostovanja u Šibeniku nije zaigrao u prvih, početnih 11 Hajduka. Međutim, svoj dio zavrjeđuje i druga promjena u sastavu „bijelih”, rekli bismo - kapitalnog značaja. Promjena na golu.

I to ne samo činjenica da je Lovre Kalinić uzeo dres prvotimca što je i normalno i što se očekivalo, nego je poremećena i hijerarhija među golmanima, tzv. vratarsko pitanje.

Gostovanje u Šibeniku postavilo je novu piramidu vrijednosti: Lovre Kalinić, Marin Ljubić, Josip Posavec.

Veli Joža sad je treći vratar. Činjenica da Posavec nije ni poveden na put jest i nije iznenađenje. Slabo je branio prošle godine. I da je to odluka koja jest nastala u radionici trenera Paola Tramezzanija, ali i uz karton „povijest bolesti” što su ga treneru nesumnjivo dali u ruke i Mindaugas Nikoličius i Boro Primorac.

U Posavca je uloženo, to je istina, Posavec je baština Hajduka koju treba valorizirati i ako se posreći prodati. Joža je bivši mladi reprezentativac i jedno vrijeme odlično je branio, u doba trenera Siniše Oreščanina.

No, isto tako, 2020. nije bila dobra. Nije u formi. I zbog toga nije ni krenuo na put u Šibenik, nego je po tehničkom izboru, „scelta tecnica”, rekli bi Talijani, izostavljen iz zapisnika.

Trenutno je treći vratar Hajduka, a na klupu za pričuve uskočio je Marin Ljubić, vratar kojeg bi mnogi voljeli vidjeti i „na branku”, ali eto, sad je Marinu došao Lovre i opet je Ljubić negdje na pola puta. Pričuva, što se može.

Ogled u Šibeniku prelijeva se i kroz 52. minutu kad je Lovre obranio šut Sahitija. To je „bijeli brod” stabiliziralo. Kad imaš vratara spasitelja, onda je sve lakše, pa se i s jednim golom u protivničkoj mreži može pobijediti.

Primorac je u prosincu izjavio „neka Posavec radi  i nadam se da će se u Novoj godini probuditi kao mnogo bolji vratar”.

Iz Postira, s priprema, Posavec je na društvene mreže stavio svoju sliku s napornog treninga i napisao „rad, rad, rad”. Prionuo je poslu.

Međutim, sad starta s treće pozicije, premda naravno nije isključeno da ga već u srijedu povedu na put u Maksimir. Na klupu neka obojica sjednu. Ima mjesta.

Ako ga želiš prodati, ne možeš ga baš svo vrijeme držati u skladištu, pa neka nije u vitrini, u izlogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. ožujak 2021 14:36