StoryEditorOCM
Hajdukšteta...

Niti se Lacika pokazao u osječkim izdanjima kao mađarska ‘laka konjica‘, niti je Hajduk osvojio titulu. Da titulu...

Piše slaven alfirević
7. svibnja 2024. - 22:47

Lacika, šteta, nije to bilo to... Rastanak se primakao. Laszlo Kleinheisler, kako bi rekli pjesnici, stihoklepci, gostovanje u Puli propušta, a onda nakon dva kola i Hajduk napušta...

Skupio je naime prvotimac "bijelih" tri žuta kartona, pa mora preskočiti gostovanje kod Istre 1961, a kad se odigraju još preostala dva kola, snagom papira opet postaje član Panathinaikosa. Hajduk u njegovu posudbu nije ni mogao ugraditi klauzulu otkupa, vraća ga Grcima. Samo ga je posudio da bude jači i - postane prvak. No, ništa od toga. Kako je Mađar igrao, nitko i ne žali za tim. A trebalo je biti sve drukčije...

Kleinheisler, bivši nogometaš Osijeka, došao je s velikom pompom u Hajduk ove zime na posudbu iz Panathinaikosa, gdje, ruku na srce, nije puno igrao prošle jeseni.

No, mislili smo, a tako su sigurno mislili i Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius, baš nam je osječki Laszlo trebao kao šlag na šampionsku tortu. Ne znaju Grci koga su imali. Kako li je samo famozno u Osijeku igrao?! "Oživjet" će u Poljudu.

Kakav je to bogovski ulov bio u prijelaznom roku, reaktivirao se, dakle, Nikola Kalinić, angažiran je Laszlo Kleinheisler, vratio se Ivan Perišić i još je na kraju balade u Poljud, za dišpet Dinamu, sletio i Josip Brekalo!

A kad smo gledali kako Lacika na pripremama u Umagu para mrežu iz svih pozicija (doduše statički, ne iz trka), rekli smo sami sebi: Da, vrime je, nema ni najmanje dileme... Laszlo je stigao kao "kec na desetku"!"

Istina je i to da je danas već bivši trener Hajduka Mislav Karoglan "žugao" kako zapravo ne zna gdje će s Lacikom, jer doveli su mu ga da mu bude lijevo krilo, a on to nije i Karoglanu bi, zapravo, trebao lijevi bek, a ne Laszlo koji baš i ne trči "obavezne dionice" i za reć‘ pravo slabo se pozicionira u igri, kao da taktički nije obučen. Tko bi rekao.

Sve je to grintao Karoglan, a mi smo onako u sebi mislili vidi ti nezahvalnog trenera, kakvog je igrača dobio, a ne valja mu?! Tako je i Tomislav Ivić negodovao na Juricu Jerkovića da mu velikan Jure nema "povratnu trku".

Danas, na stranu Karoglanova grintanja (treneru, imali ste pravo, duboko se ispričavamo), možemo mirne duše reći: Lazslo, žao nam je, nije to bilo to.

Niti se Lacika pokazao u osječkim izdanjima kao mađarska "laka konjica", niti je Hajduk osvojio titulu. Da titulu... Koliko li je samo "bila makinja" poraza upisala!?

Zato nećete ni primijetiti da Kleinheislera neće bit u Puli zbog kartona, ali ćete možda zapamtit stihove: Pulu propušta, a potom i Hajduk napušta!

Šteta, očekivanja su bila enormna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 23:15