StoryEditorOCM
Hajdukkomplikacije

Ništa od povratka Bašića na Poljud? Hajduk i Lazio sve dogovorili, a onda je jedan čovjek presjekao i rekao: ‘Ne može‘

Piše S. A.
3. rujna 2024. - 12:41

Finiš je prijelaznog roka, daju u Hajduku sve od sebe dovesti još kojeg igrača, nakon što je Biuk stigao na posudbu na isti način žele dovesti i Tomu Bašića.

Pisali smo, pratili razvoj situacije, baš blizu Hajduka je Bašić. Ali se čeka još samo konačni "ok" od Claudija Lotita, predsjednika, odnosno gazde i vlasnika Lazija.

image

Claudio Lotito, gazda Lazija

Filippo Monteforte/Afp

Međutim, upravo Lotito je spustio rampu! Jer, uprava Lazija i Hajduka se jesu dogovorili, ali je izostao blagoslov vlasnika i onoga koji vodi računa o novcu. Dogovor je bio da veliki dio plaće mora Lazio platiti, što očito nije bilo dovoljno da se Lotito složi.

Rekao je gazda Lazija "ne". Ne pušta Bašića nigdje, barem dok su uvjeti dogovora ovakvi. Kako je pisao Corriere dello Sport, Bašićeva godišnja plaća iznosi 1.6 milijuna eura, Hajduk je pristao pokriti oko 400 tisuća eura, ali prevelika je to razlika za glavnog čovjeka rimskog kluba.

Ne zanima Lotita sportska strana situacije, kao pravi stereotipični biznismen, gleda samo brojke, a brojke mu nemaju smisla. Da plaća više od milijun eura za nekog igrača u drugom klubu. 

image

Claudio Lotito, gazda Lazija

Filippo Monteforte/Afp

Ima još nešto vremena, možda dogovoriti neki drugi oblik, ali kako stvari stoje, za vratiti Bašića na Poljud trebat će naći bolji način za uvjeriti prvog čovjeka "biancocelesta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 00:19