StoryEditorOCM
Hajdukkapetan mario

Maloča: Hajduk je trenutno prvi pretendent u borbi za titulu, a ovo što sam doživio na Poljudu pamtit ću cijeli život

Piše Frane Vulas
2. prosinca 2023. - 20:46

Bivši kapetan Hajduka Mario Maloča ovacijama je dočekan na Poljudu, ali i ispraćen sa stadiona nakon susreta. Gorica je dobro otvorila utakmicu, ali se nakon primljenog pogotka raspala i na koncu je poražena s 0:3.

- Do prvog gola nismo loše izgledali, bili smo kompaktni u obrani kao što smo većinom i bili u sezoni. Primili smo jeftin prvi gol. U poluvremenu smo se dogovorili da ćemo početi malo hrabrije. Dogodio se nespretni drugi gol, iz prekida. Hajduk je poslije dominirao, a mi moramo reći da nismo bili pravi ovu utakmicu, nismo stvorili nijednu pravu šansu – rekao je Maloča.

Do ovog susreta je Gorica primila devet pogodaka, a u 90 minuta s Hajdukom čak tri?

- Mogao nam je Hajduk na kraju kad smo se raspali zabiti i koji gol više, ali to nam je škola. Imamo puno mladih igrača koji dosad nisu igrali u ovakvoj atmosferi.

Uzvratio je Hajduk Gorici za onaj 1:2 poraz u rujnu?

- Hajduk je tada bio u drugačijoj situaciji s trenerom Lekom. Došao je trener Karoglan, ima vjerojatno neku kemiju sa svlačionicom. Moramo reći da Hajduk dobro izgleda.

U čemu je Hajduk drugačiji u odnosu na onaj rujanski?

- Drugačija je energija. U onoj prvoj utakmici u Gorici Hajduk nije imao energiju. Zato smo i pobijedili. Uz ovakve navijače smo znali da će nas napasti. Žao mi je što smo primili tri gola.

Navijači vas nisu zaboravili.

- Ovco što sam ovdje doživio daje mi satisfakciju za tih osam godina koje sam proveo ovdje. Kada sam odlazio iz Hajduka, otišao sam na mala vrata, ali ovo skandiranje i pljesak ostat će mi urezano u pamćenje za cijeli život.

image

Aktualni i bivš kapetan Hajduka Marko Livaja i Mario Maloča

Tom Dubravec/Cropix

Maloča se na tapetu javnosti našao zbog izjave da bi želio da Hajduk postane prvak.

- To je bilo malo prenapuhano. Moram tu pohvaliti predsjednika Črnka i cijelu Upravu kluba, nisu radili nikakav problem. To je bilo izvučeno iz konteksta. Rekao sam da svaku utakmicu s Goricom protiv Hajduka želim pobijediti, a poslije utakmice se sve zna – pojasnio je Maloča.

Je li Hajduk, po trenutnoj igri, prvi pretendent za naslov?

- Jest. Igraju dobro, u sedam zadnjih utakmica imaju sedam pobjeda. Imaju i bodovnu prednost. Imaju još dvije utakmice u Zagrebu. Dugo je prvenstvo, ali ako ovako nastave... U ovom dijelu prvenstva izgledaju najbolje.

Gorica?

- Gorica će biti jako dobra. Želimo u zadnja dva kola kod kuće uzeti šest bodova – najavio je Maloča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:55