StoryEditorOCM
Hajdukpovratak u budućnost

Livajina budućnost u njegovim je rukama; vežu ga s Grcima, s Jakobušićem je imao poseban odnos, može odlučiti samo jedno

Piše Krešimir Milić
22. svibnja 2024. - 18:01

Nije tajna da se vremena na vrijeme preko Poljuda prelete emisari brojnih zainteresiranih klubova koji bi pokušali angažirati Marka Livaju iz Hajduka. Posljednjih sezona Livaja je bio lokomotiva ovog Hajduka i od svog povratka pomogao klubu izboriti Europu u prvoj sezoni, a onda osvojio i dva Kupa, no još uvijek je izostala titula prvaka. Kad pretočimo to u statistiku Livaja je za 130 nastupa u Hajduku zabio 72 gola i 33 puta se upisao u asistente.

Sezona na izmaku mu je najlošija u bijelom dresu, ali i u takvoj sezoni je šesti na ljestvici strijelaca HNL-a s 10 golova i 4 asistencije, za usporedbu golom i asistencijom manje od ponajboljeg igrača Dinama Bruna Petkovića. Dio sezone igrao je Livaja za Hajduk pod injekcijama ozlijeđen, a uzelo je to danak od početka travnja kad je krenuo oporavak od ozljede. Tako ga zbog ozljede u sastavu nije bilo posljednjih osam utakmica i upitno je još može li zaigrati i u posljednjem kolu. Razlog je što ranije nije mogao ulaziti u kontakte, duele, zbog ozljede, a često su udarci jedini način kojim protivnički stoperi ga mogu zaustaviti.

S obzirom na to da je sezona ispala rezultatski promašaj nakon svih najavljenih ciljeva počelo se i provlačiti pitanje tko će ostati u trenutnoj momčadi. Uslijed takve atmosfere dijelu navijača počele su smetati situacije van terena u kojima se Livaja nalazio ili ih radio i ranije kad je rezultat bio povoljniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 16:33