StoryEditor
Hajduknova epizoda

Kreković je otišao u Beerschot kod Stipe Radića: vrijednost transfera nije velika, ali Hajduk je osigurao značajan postotak od buduće prodaje

5. lipnja 2021. - 19:13

Ide izlazni mercato, krenulo je, polako se ide u raj... A Leon Kreković (21) je otišao u Beerschot, tamo ga u Belgiji, u istom klubu čeka raširenih ruku Stipe Radić, stoper, nekadašnji suigrač u bijelom, on je otišao zimus... Radić je donio Hajduku cca 400.000 eura, a Kreković kako se saznaje manje, oko 200.000 eura izlazne naknade, ali i 35 posto od budućeg transfera.

Tako se Hajduk osigurao da kad Kreković „propiva” u Belgiji i krene put većih klubova, a ne bi bilo čudo, opet nešto kapne u blagajnu, može to bit i znatan iznos.

Kreković je tako otišao, zadovoljni su u Hajduku, skalina u Dugopolju gdje je poslan na kaljenje ipak je pomogla da se od njega nešto utrži na način kako se svojedobno u Belgiju prodao primjerice Ante Blažević (eno ga u Željezničaru) i još nekolicina „bijelih”, vratar Davor Matijaš između ostalih u Antwerpen.

Dakle, produkcija Akademije donosi (i) ove naizgled sitne iznose, nisu svi milijunski, ali „svaki korak tjera naprijed”.

Kreković je, ako smijemo to kazati, trebao biti Stipe Biuk prošle godine, nametnuo se nakon priprema u Antalyji kod Igora Tudora, to je ono dana kad je Tudor krenuo s mlađima, Kreković, Jakov Blagaić, Ivan Brnić, Mario Čuić, ali svi zajedno nisu izdržali...

Kreković je potom otišao u Dugopolje, premda se igralo dobro Dugopolje nije realiziralo prvoligaške ambicije, a sad odlazak Krekovića u Belgiju znači i korak naprijed za Leona, a Hajduk one koji mu nisu u prvom planu sistematizira amo i tamo.

Kreković je za Hajduk odigrao ukupno 20 službenih utakmica te je pri tom postigao jedan pogodak. Za „bijele” je debitirao 2. veljače 2020. u prvenstvenom ogledu protiv Varaždina. Odigrao je 18 prvenstvenih utakmica, jedan susret u kupu i ima nastup i u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 19:28