StoryEditorOCM
HajdukBez zafrkancije

Kod Gattusa nema lako ćemo: ‘Prevorit ću se u beštiju ako netko to pokuša!‘ Otkrio i zašto Pukštas ne igra

Piše Sport SD
25. listopada 2024. - 13:29

Na konferenciji za medije dan uoči susreta 11. kola SuperSport HNL-a protiv Lokomotive na Poljudu (subota u 16 sati) trener Hajduka Gennaro Gattuso odgovorio je i na pitanje vidi li se na igračima optimizam zbog četiri boda prednost u odnosu na najbliže konkurente Dinamo i Rijeku.

- Ne osjećaju se ta četiri boda prednosti, samo gledamo kako dobro odraditi iduću utakmicu. Nitko ne želi napraviti grešku kao prošle sezone, prerano se veseliti, misliti da ćemo lako do pobjeda. Kada sam došao ovdje glavno mi je od svlačionice bilo napraviti obitelj. Svaka obitelj ima i dobre i loše trenutke, želimo imati što više dobrih. Sve sam fokusirao na disciplini i treningu. Nikome neću dopustiti da naruši to, ako netko to pokuša, postat ću "beštija". Ako netko ne poštuje trening i obitelj, za njega mjesta nema. Ako i izgubimo utakmicu, stisnut ćemo ruku protivniku i vratiti se na posao. Poslije četiri mjeseca provedena ovdje moram pohvaliti momčad, doživio sam veliki profesionalizam. Igrači žive za ovaj klub na terenu i izvan njega - najavio je Gattuso.

Stiglo je Gattusa i pitanje zašto Pukštas ne igra često od prve minute. Mladi Amerikanac ima skromnu minutažu nekoliko zadnjih susreta.

- Ispravno je pitanje: ne zašto Pukštas i Sigur ne igraju, nego zašto ne igraju i svi ostali. Zašto ne igraju i Moufi, Benrahou, Trajkovski? Bitno je da su svi ljuti, treniraju žele igrati. Teške odluke su odlučiti tko igra, svi su u dobrom stanju, dobro treniraju. Odabiri su moji, ja stojim iza njih i odgovaram. Zato Pukštas ne igra. Trenira dobro, ali sada ga ne vidim u prvih 11. Nemojmo izdvajati samo Pukštasa i Sigura. 

image

Gennaro Gattuso

Vojko Bašić/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 13:29