StoryEditor
HajdukJe li on taj?

Koceić-Bilan želja hajdučkog puka: To mi spominjanje u kontekstu izbora za predsjednika Hajduka može samo goditi...

15. rujna 2020. - 08:12
Saša Burić/Cropix

Nikola Koceić-Bilan za predsjednika Hajduka! 

Sad, poslije Marina Brbića... Informacija ima svoju pozadinu, težinu, hoće li doktor matematike naslijedit Brbića sad kad se nakon 30. rujna okonča natječaj za novog čelnog čovjeka uprave „bijelih”. Je li on taj?

Nazvali smo prof. dr. Koceić-Bilana, na trenutak se zamislio ili nam se to učinilo, tek odgovorio nam je:

- Nemam komentara...

Da, znakovit odgovor, na prvi balun. Nikolu znamo iz ranijeg mandata kao člana Nadzornog odbora Hajduka, u njegovim venama teče hajdučka, bijela krv, ako to možemo tako kazati, pa ako je odgovor klasični „no comment” kad te novinari zaskoče, hajde da raširimo priču.

Da nam kažete još nešto na tu temu, nutkamo ga:

- To mi spominjanje u kontekstu izbora za predsjednika Hajduka može samo goditi... Međutim, treba biti iskren i kazati da je moj profesionalni fokus usmjeren na vođenje velikog fakulteta kao što je to PMF, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu.

Koceić-Bilan prije dvije godine je izabran za dekana PMF-a, posao do kojeg izuzetno drži.

Govor na prosvjedu na Rivi

S druge strane je Hajduk, bio je dopredsjednik NO-a u mandatu koji je trajao četiri godine, od 2011. do 2015., ostao je upamćem po dobru, na primjer na Rivi 2013., u trenutku velikog javnog prosvjeda „bijelih” i navijača protiv HNS-a Koceić-Bilan bio je jedini govornik ispred Hajduka, ono kad je primjerice sociolog dr. Benjamin Perasović nastupio gorljivo kao navijač... Danas je Perasović na čelu NO-a i vodi priču oko natječaja.

Uostalom, lako je povezati sve to, a logično je i da bi Koceić-Bilan bio želja Hajdukova puka.

Usmjeren na vođenje fakulteta... pa da, logičan je odgovor, to je velik posao, čast i odgovornost biti dekan, ali ipak spominjanje u kontekstu izbora za novog predsjednika uprave „bijelih” mora golicati.

Ta priča nije “ad acta”, želja je tu, rekli bismo da bi bio i prvi favorit, pa sad... Teško je pisati kad nemaš nešto opipljivo u ruci, a misliš da imaš naznake.

Za ranijeg izbora sličan smo razgovor vodili s Lukšom Jakobušićem, vrteći se kao mačak oko vruće kaše, pitijevski, na kraju je ispalo da je tu doista bilo nešto... I te kako je bilo.

Naravno, nije moment prejudicirati, iz zagrebačkih krugova smo notirali ne tako davno spominjanje Borisa Sesara i Denisa Burmaza u utrci za predsjednikom, iz Splita evo spominjanja Koceić-Bilana.

Hoće li se dekan PMF-a doista javiti na natječaj, a rok je do 30. rujna, teško je znati, ali već smo na sredini rujna, pa to maratonsko iščekivanje Brbićeva nasljednika neće još dugo potrajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 03:01