StoryEditorOCM
Hajdukizjave nakon

Kalinić nakon derbija: ‘Znam kakav je Livaja pa me nije strah. Dok god ima šanse mi ćemo se boriti...‘

Piše K. M./F. V.
30. ožujka 2024. - 22:20

Hajduk je poražen u najvećem hrvatskom derbiju od Dinama s 0:1. Nakon godinu i pol dana na vrata Hajduka vratio se kapetan Lovre Kalinić, a nakon teškog poraza dao je komentar na utakmicu.

-  Na našu žalost izgubili smo utakmicu, ali mislim da smo mi bili ti koji smo stvarali šanse, koji smo dominirali, ali nažalost nismo uspjeli poentirati i rezultat je nažalost takav – rekao je Kalinić pa se osvrnuo na gol Bruna Petkovića.

- Lopta je prošla kroz noge. Sigurno da Petko živi za takav trenutak, da nađe jednu rupu gdje bi mogao zabiti gol i evo, on iskoristio svoju šansu.

U nastavku su ‘bijeli‘ išli na sve ili ništa, ali nisu uspjeli.

 - Mislim da smo stvarali šanse, ali kad ne zabiješ nikoga te ne pitaš da si stvorio desetak, dvanaest šansi. Kad nisi zabijao, rezultat je takav kakav je, ali kažem, dok god imaš šanse, mi ćemo se boriti i nikad se nećemo predati.

Zaostatak za Rijekom je sad sedam bodova, a Dinamo je preskočio Hajduk na ljestvici. Ulog je velik, au u srijedu se ponovno igra derbi dok će protiv Rijeke igrati za vikend.

- Prvo slijedi nam kup utakmica u srijedu, borba za još jedan trofej. Sigurno ćemo dati sve od sebe, da izađemo pravi, kao što smo bili u ovu utakmicu, samo nadamo se da će realizacija biti bolja. Isto tako za vikend, očekuje nas utakmica s Rijekom. Imamo tri derbija još odigrati, idemo u njih srcem i snagom da izvučemo najbolje.

 Pitalo ga se i gdje je po njemu bio najveći problem u igri.

- Mislim da po ovakvom jakom vjetru ne možemo uživati u nekoj ljepotici. Ali mislim da smo mi bili ti koji su stvarali šanse, samo ih nažalost nismo iskoristili.

U idućim utakmicama možda ne bude Livaje zbog ozljede, to bi mogao biti veliki hendikep. 

- Dobro sigurno da je hendikep, ali čekat ćemo što će doktori reći. Međutim poznavajući njega, znam kakva je životinja tako da mislim da neće biti strah.

image

Split, 300324.
Stadion Poljud.
Utakmica 28. kola SuperSport HNL-a,
HNK Hajduk - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Kevin Theophile Catherine, Ivan Nevistic, Nikola Kalinic.
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

 

Ante Cizmic/Cropix

Vratar Dinama Ivan Nevistić bio je jedan od junaka pobjede nad Hajdukom.

- Velika pobjeda za nas. Na Poljudu je teško doći i pobijediti, znamo kakav je to ambijent. Dosta je vjetar utjecao na igru, pogotovo u drugom poluvremenu. Bili smo spretniji, zasluženo smo uzeli tri boda - rekao je Nevistić u mixed zoni stadiona na Poljudu.

Nevistić je pred kraj susreta u velikoj prilici zaustavio Nikolu Kalinića, ispravio pogrešku Theophile-Catherinea.

- Kada daješ sto posto, kada ginemo jedan za drugog na terenu, onda neke šanse koje protivnik stvori ja obranim ili oni promaše. Uvijek te nagradi ako si pošten prema nogometu - skromno će Nevistić.

- Trebamo ostati ponizni. Još je puno utakmica do kraja. Prvenstvo će se rješavati na malim utakmicama, ovo je samo jedan veliki korak. Što će nam ovo vrijediti ako protiv nekog ‘malog‘ protivnika ispustimo bodove? - rekao je Nevistić.

Okršaj istih klubova na Poljudu slijedi i u srijedu u polufinalu kupa?

- Želimo osvojiti kup, dugo to nismo napravili. Imamo veliki motiv. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i proći dalje - poželio je Nevistić.

Dinamo je u psihološkoj prednosti.

- Danas je jedan čimbenik, vjetar, realno odredio smjer utakmice, odnosno taktiku kojoj se moraš prilagoditi da bi pobijedio. Utakmica ovisi o dosta faktora, ali realno mislim da smo mi u psihološkoj prednosti.

Je li ovim porazom Hajduk otpao iz utrke za naslovom prvaka?

- Mislim da nije, još je puno do kraja. Sezona je ‘roller coaster‘. Ne bih nikoga otpisivao. Još je mnogo do kraja - rekao je Nevistić.

Bruno Petković je pogotkom riješio derbi.

- Što pričati o Petku, on je doktor. Ne treba mu puno da namjesti gol ili da ga zabije. Naša je sreća što ga imamo u momčadi, daj Bože da nastavi tako dalje - rekao je Nevistić.

Pitalo se Nevistića i za suđenje Nijemca Daniela Sieberta.

- Bilo je ok. Nisam neki ekspert, ali mislim da je bilo korektno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:21