stdClass Object ( [id] => 1303447 [title] => Jan Mlakar za ‘Slobodnu‘: ‘Livaju ‘osjećam‘ na terenu, s njim je lako. Podcjenjuju me? Onda mi je još draže kad me ide‘ [alias] => jan-mlakar-za-slobodnu-livaju-osjecam-na-terenu-s-njim-je-lako-podcjenjuju-me-onda-mi-je-jos-draze-kad-me-ide [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk središnji dio ljetnih priprema odrađuje u Sloveniji, točnije na Bledu i u obližnjem Lescu.

Stoga smo smatrali prigodnim napraviti razgovor s igračem Bijelih kojemu je Slovenija rodna zemlja i koji je, s obzirom na njegov doprinos u protekle dvije sezone, možda i trenutno najpodcjenjeniji igrač Hajduka.

Čovjek o kojem govorimo je, naravno, Jan Mlakar. Napadač je prije dolaska na Poljud u ljeto 2021. igrao za mlađe uzraste Fiorentine (gdje se etablirao kao jedan od najvećih talenata u Italiji i cijeloj Europi), a onda je stjecao iskustvo u Veneziji, Mariboru, Brightonu, QPR-u i Wiganu.

Već ste pune dvije godine u Hajduku, kako gledate na taj period? Koji su vam najdraži trenuci, a koje biste najradije zaboravili?

- Posebno lijepo je bilo osvojiti dva kupa, pogotovo onaj prvi, koji je bio čaroban, ako mogu tako reći. Cijeli Split živi za nogomet, to sve čuješ prije nego što dođeš, ali svejedno moraš vidjeti da bi vjerovao. Što se tiče onoga što bih najradije zaboravio, to je Tobol. Ali svaka loša utakmica ti nešto daje, tako da mislim da smo i zbog toga rasli i bili bolji.

U obje sezone u Hajduku ste bili drugi najbolji strijelac ekipe, a prošlu sezonu ste završili i na diobi šestog mjesta u HNL-u. Ali posebno je zanimljivo to što su sve vaše asistencije išle Livaji i Livaja je najviše asistirao vama. Kako komentirate odnos vas dvojice na terenu?

- To je zanimljivo... Što se tiče njegovih asistencija meni, meni je to vrlo lako. Znam da, kada on ima loptu, samo trebam tražiti prostor, jer on ima takve kvalitete da će te pronaći gdje god da jesi. Možda je do toga. Stvarno mi je lako igrati s njim, nekako ga osjećam, prekvalitetan je i vuče puno igrača na sebe, tako da mi ostali imamo puno više prostora.

---

image
Nikša Stipaničev/Cropix
---

U karijeri ste većinom igrali kao centralni napadač. Dok ste igrali za mladu momčad Fiorentine smatrali su vas jednim od najboljih napadača Primavere, a 2015. ste uvršteni u Guardianovu listu 50 najvećih mladih talenata na svijetu. U Hajduku u posljednje vrijeme u pravilu igrate na lijevom krilu. Jeste li se naviknuli na tu poziciju i biste li u idealnom smislu radije igrali na poziciji centralnog napadača?

- Navikao sam se na to, i u reprezentaciji sam većinom igrao lijevo krilo. Ali svejedno je moja najdraža pozicija, koja mi je i prirodna, pozicija devetke. Tako da bih nju bih birao kada bih mogao. Ali svejedno, super mi je tu jer nisam ono klasično krilo koje će stajati uz liniju, nego više ulazim unutra, centralno.

Vaš doprinos i odgovornost u fazi obrane su nekarakteristične za jednog napadača, jedan ste od obrambeno najboljih ofenzivaca u ligi. Kako to da ste toliko odgovorni u tom segmentu i gdje ste naučili važnost igranja obrane?

- Nisam ni išao za tim... Možda sam to naučio u Italiji, jednostavno osjećam odgovornost, jer pogotovo danas u modernom nogometu svi moraju igrati obranu. Uzmimo za primjer PSG, imaju top pojedince, ali ako ih nekoliko ne igra obranu teško je na najvećoj razini biti uspješan. A ni ne pada mi teško to što sam napadač, a moram igrati obranu. To je moj zadatak i trudim ga se ispuniti što bolje. 

Također odlično napadate prostor i dobre su vam reakcije na druge lopte... Za koji segment mislite da vam je slaba strana?

- Najteže mi je pričati o sebi, i kada su u pitanju dobre stvari i kada su u pitanju one loše. Rekao bih možda da bih trebao češće i bolje zadržavati duge lopte. Da uspijem češće sačuvati posjed kada sam u duelu. Naravno, mogu raditi još na svemu, ali to bih istaknuo.

Prije nekoliko tjedana sam razgovarao s Joostom van der Leijem, Nizozemcem koji radi statističke modele o vrijednosti igrača za Twente i mnoge druge klubove... Ukratko, on procjenjuje koliko bi klub trebao potrošiti na tržištu da bi zamijenio nekog igrača, a vas je naveo kao igrača koji za Hajduk ima najveću vrijednost, više od 10 milijuna eura. Što vi kažete na tu procjenu?

- Mislim, to je velika čast prije svega... Ogromne su to cifre, ali drago mi je da statistika pokazuje da sam dobar i da zaslužujem igrati. Neće to sada puno promijeniti nešto kod mene. Ne znam vrijedim li baš toliko ekipi, neću to komentirati, ali sretan sam ako zaista u toj mjeri mogu pomoći ekipi, to mi je najveća nagrada.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Ne znam osluškujete li komentare navijača, ali može se steći dojam da ste malo podcijenjeni u javnosti. Jeste li to uopće doživjeli?

- Pa ne znam... Više mi to drugi govore, ali ja se ne volim opterećivati time, jer kada bi mi to ušlo u glavu sigurno ne bi bilo dobro. S druge strane, ako sam podcijenjen, onda mi je još draže kad me ide. Kada imaš lošu neku seriju, ljudi te često pljuju, ali ne opterećujem se s time. Možda ostavljam nekakav dojam svojim govorom tijela na terenu pa se to ljudima ne sviđa. Često su mi govorili: „Daj probaj to promijeniti”, ali jednostavno ne mogu, takav sam. I ono kada slavim golove... Kada zabijem gol, ja sam nevjerojatno sretan, ali teško mi je to pokazati prema van.

Imali ste odličnu prošlu polusezonu i etablirali se kao neizostavan član početne jedanaestorke. Prije koji mjesec trener Leko je rekao da ste prošle zime imali težak prijelazni rok, da ste dobili dijete i da su ti faktori utjecali na vaše psihičko stanje... Kako vi gledate na taj period?

- Sigurno da sve utječe na nogomet. Nije to samo da kažeš sebi: „Sad ću biti dobar” i onda budeš dobar... Puno je tu različitih faktora koji igraju ulogu, tako da slažem se da u tom periodu nisam bio na top razini. Ali ja sam uvijek fokusiran na rad, ne paničarim, da se tako izrazim, i mislim da uvijek sve dođe na svoje. Tako je i bilo. Smatram da samo treba trenirati svaki dan i da će sve doći na svoje.

U kakvom ste sada stanju? Leko je prije koji dan rekao da vam treba psihološki odmor nakon naporne sezone i igranja za reprezentaciju...

- To je shvaćeno u javnosti kao da imam neke probleme, ali sve je u redu. To je bilo rečeno u smislu da nisam imao veliku stanku nakon igranja za reprezentaciju, ali imali smo par dana za biti s obitelji i odmoriti. Čak i da nisam išao igrati za reprezentaciju, odmor od tri tjedna nije baš puno, tako da smo naviknuli da je u ligama u kojima se ranije kreće s Europom kraća pauza. Tako da, sve je u redu, dobro sam – rekao je Mlakar uz ohrabrujući osmijeh.

---

image
Željko Hajdinjak/Cropix
---

Mlađi brat Luka isto je napadač, a prošlog ljeta je iz Domžala prešao u akademiju Rome. Kakav je on tip igrača, je li sličan vama? I kako se snalazi tamo?

- Super mu je tamo, ove godine su čak osvojili prvenstvo U-17. Rekao bih da čak i jest sličan meni, pogotovo iz onih vremena kada sam igrao poziciju devetke. On malo više dribla, ja to ne koristim baš. Ali on malo manje može trčati od mene.

Gdje vam je san zaigrati? U kojoj ligi, klubu?

- Klub nemam, ni ligu čak previše, ali možda bih volio opet igrati u Serie A. Mislim, debitirao sam već tamo, ali Italija mi je općenito baš super.

A Engleska, već imate iskustvo igranja tamo?

- Ako dođe ponuda iz Engleske, naravno da bih se vratio tamo, ali najviše bih volio u Serie A.

Kakve želje imate s Hajdukom u novoj sezoni?

- Svi imamo iste želje. Prvo mi je osobna želja da budem zdrav i da mogu pomoći ekipi, a onda da što bolje krenemo u sezonu. Imamo Superkup, prvenstvo, kvalifikacije za Europu... Ciljevi su postavljeni visoko, kao i svake godine. Ne mogu ja sada ništa obećavati, nitko ne može, ali dat ćemo sve od sebe da što bolje krenemo, jer ako dobro krenemo sve će biti lakše kasnije – zaključio je Mlakar u razgovoru koji je vodio na praktički savršenom hrvatskom jeziku.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ekskluzivni intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => ekskluzivni intervju 2 0 7495 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-03 09:26:59 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-03 18:06:31 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-07-03 18:06:31 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3703 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Jan Mlakar za 'Slobodnu': 'Livaju 'osjećam' na terenu, s njim je lako. Podcjenjuju me? Onda mi je još draže kad me ide' [metakey] => jan mlakar, HAJDUK [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/03\/24665868.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/03\/24989834.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/03\/24925570.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/03\/24628010.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","\u017deljko Hajdinjak\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24665868_1920.jpg":"1920x1080","k_24665868_1280.jpg":"1280x1280","k_24665868_1024.jpg":"1024x1024","k_24665868_640.jpg":"640x640","k_24665868_480.jpg":"480x480","k_24665868_340.jpg":"340x340","k_24665868_220.jpg":"220x220","o_24665868_1280.jpg":"1280x853","o_24665868_1024.jpg":"1024x682","o_24665868_640.jpg":"640x426","o_24665868_480.jpg":"480x320","o_24665868_340.jpg":"340x226","o_24665868_220.jpg":"220x146","h_24665868_1280.jpg":"1280x854","h_24665868_1024.jpg":"1024x683","h_24665868_640.jpg":"640x427","h_24665868_480.jpg":"480x320","h_24665868_340.jpg":"340x227","h_24665868_220.jpg":"220x147","pp_24665868_1280.jpg":"1280x1628","pp_24665868_1024.jpg":"1024x1303","pp_24665868_640.jpg":"640x814","pp_24665868_480.jpg":"480x611","pp_24665868_340.jpg":"340x432","pp_24665868_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_24989834_1920.jpg":"1920x1080","k_24989834_1280.jpg":"1280x1280","k_24989834_1024.jpg":"1024x1024","k_24989834_640.jpg":"640x640","k_24989834_480.jpg":"480x480","k_24989834_340.jpg":"340x340","k_24989834_220.jpg":"220x220","o_24989834_1280.jpg":"1280x854","o_24989834_1024.jpg":"1024x683","o_24989834_640.jpg":"640x427","o_24989834_480.jpg":"480x320","o_24989834_340.jpg":"340x226","o_24989834_220.jpg":"220x146","h_24989834_1280.jpg":"1280x854","h_24989834_1024.jpg":"1024x683","h_24989834_640.jpg":"640x427","h_24989834_480.jpg":"480x320","h_24989834_340.jpg":"340x227","h_24989834_220.jpg":"220x147","pp_24989834_1280.jpg":"1280x1628","pp_24989834_1024.jpg":"1024x1303","pp_24989834_640.jpg":"640x814","pp_24989834_480.jpg":"480x611","pp_24989834_340.jpg":"340x432","pp_24989834_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24925570_1920.jpg":"1920x1080","k_24925570_1280.jpg":"1280x1280","k_24925570_1024.jpg":"1024x1024","k_24925570_640.jpg":"640x640","k_24925570_480.jpg":"480x480","k_24925570_340.jpg":"340x340","k_24925570_220.jpg":"220x220","o_24925570_1280.jpg":"1280x853","o_24925570_1024.jpg":"1024x682","o_24925570_640.jpg":"640x426","o_24925570_480.jpg":"480x320","o_24925570_340.jpg":"340x226","o_24925570_220.jpg":"220x146","h_24925570_1280.jpg":"1280x854","h_24925570_1024.jpg":"1024x683","h_24925570_640.jpg":"640x427","h_24925570_480.jpg":"480x320","h_24925570_340.jpg":"340x227","h_24925570_220.jpg":"220x147","pp_24925570_1280.jpg":"1280x1628","pp_24925570_1024.jpg":"1024x1303","pp_24925570_640.jpg":"640x814","pp_24925570_480.jpg":"480x611","pp_24925570_340.jpg":"340x432","pp_24925570_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24628010_1920.jpg":"1920x1080","k_24628010_1280.jpg":"1280x1280","k_24628010_1024.jpg":"1024x1024","k_24628010_640.jpg":"640x640","k_24628010_480.jpg":"480x480","k_24628010_340.jpg":"340x340","k_24628010_220.jpg":"220x220","o_24628010_1280.jpg":"1280x852","o_24628010_1024.jpg":"1024x682","o_24628010_640.jpg":"640x426","o_24628010_480.jpg":"480x319","o_24628010_340.jpg":"340x226","o_24628010_220.jpg":"220x146","h_24628010_1280.jpg":"1280x854","h_24628010_1024.jpg":"1024x683","h_24628010_640.jpg":"640x427","h_24628010_480.jpg":"480x320","h_24628010_340.jpg":"340x227","h_24628010_220.jpg":"220x147","pp_24628010_1280.jpg":"1280x1628","pp_24628010_1024.jpg":"1024x1303","pp_24628010_640.jpg":"640x814","pp_24628010_480.jpg":"480x611","pp_24628010_340.jpg":"340x432","pp_24628010_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38797503 Threads: 4 Questions: 7125807758 Slow queries: 3310766 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609065779 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/jan-mlakar-za-slobodnu-livaju-osjecam-na-terenu-s-njim-je-lako-podcjenjuju-me-onda-mi-je-jos-draze-kad-me-ide-1303447 [printLink] => /sport/hajduk/jan-mlakar-za-slobodnu-livaju-osjecam-na-terenu-s-njim-je-lako-podcjenjuju-me-onda-mi-je-jos-draze-kad-me-ide-1303447?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 640344 [name] => jan mlakar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-06-04 14:04:31 [main_article_id] => 0 [alias] => jan-mlakar [link] => /tag/jan-mlakar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ekskluzivni intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jan Mlakar za ‘Slobodnu‘: ‘Livaju ‘osjećam‘ na terenu, s njim je lako. Podcjenjuju me? Onda mi je još draže kad me ide‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/03/24665868.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/03/24665868.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/03/24989834.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/03/24925570.jpg [title] => Željko Hajdinjak/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/03/24628010.jpg [title] => Nikša Stipaničev/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Hajduk središnji dio ljetnih priprema odrađuje u Sloveniji, točnije na Bledu i u obližnjem Lescu.

Stoga smo smatrali prigodnim napraviti razgovor s igračem Bijelih kojemu je Slovenija rodna zemlja i koji je, s obzirom na njegov doprinos u protekle dvije sezone, možda i trenutno najpodcjenjeniji igrač Hajduka.

Čovjek o kojem govorimo je, naravno, Jan Mlakar. Napadač je prije dolaska na Poljud u ljeto 2021. igrao za mlađe uzraste Fiorentine (gdje se etablirao kao jedan od najvećih talenata u Italiji i cijeloj Europi), a onda je stjecao iskustvo u Veneziji, Mariboru, Brightonu, QPR-u i Wiganu.

Već ste pune dvije godine u Hajduku, kako gledate na taj period? Koji su vam najdraži trenuci, a koje biste najradije zaboravili?

- Posebno lijepo je bilo osvojiti dva kupa, pogotovo onaj prvi, koji je bio čaroban, ako mogu tako reći. Cijeli Split živi za nogomet, to sve čuješ prije nego što dođeš, ali svejedno moraš vidjeti da bi vjerovao. Što se tiče onoga što bih najradije zaboravio, to je Tobol. Ali svaka loša utakmica ti nešto daje, tako da mislim da smo i zbog toga rasli i bili bolji.

U obje sezone u Hajduku ste bili drugi najbolji strijelac ekipe, a prošlu sezonu ste završili i na diobi šestog mjesta u HNL-u. Ali posebno je zanimljivo to što su sve vaše asistencije išle Livaji i Livaja je najviše asistirao vama. Kako komentirate odnos vas dvojice na terenu?

- To je zanimljivo... Što se tiče njegovih asistencija meni, meni je to vrlo lako. Znam da, kada on ima loptu, samo trebam tražiti prostor, jer on ima takve kvalitete da će te pronaći gdje god da jesi. Možda je do toga. Stvarno mi je lako igrati s njim, nekako ga osjećam, prekvalitetan je i vuče puno igrača na sebe, tako da mi ostali imamo puno više prostora.

---

image
Nikša Stipaničev/Cropix
---

U karijeri ste većinom igrali kao centralni napadač. Dok ste igrali za mladu momčad Fiorentine smatrali su vas jednim od najboljih napadača Primavere, a 2015. ste uvršteni u Guardianovu listu 50 najvećih mladih talenata na svijetu. U Hajduku u posljednje vrijeme u pravilu igrate na lijevom krilu. Jeste li se naviknuli na tu poziciju i biste li u idealnom smislu radije igrali na poziciji centralnog napadača?

- Navikao sam se na to, i u reprezentaciji sam većinom igrao lijevo krilo. Ali svejedno je moja najdraža pozicija, koja mi je i prirodna, pozicija devetke. Tako da bih nju bih birao kada bih mogao. Ali svejedno, super mi je tu jer nisam ono klasično krilo koje će stajati uz liniju, nego više ulazim unutra, centralno.

Vaš doprinos i odgovornost u fazi obrane su nekarakteristične za jednog napadača, jedan ste od obrambeno najboljih ofenzivaca u ligi. Kako to da ste toliko odgovorni u tom segmentu i gdje ste naučili važnost igranja obrane?

- Nisam ni išao za tim... Možda sam to naučio u Italiji, jednostavno osjećam odgovornost, jer pogotovo danas u modernom nogometu svi moraju igrati obranu. Uzmimo za primjer PSG, imaju top pojedince, ali ako ih nekoliko ne igra obranu teško je na najvećoj razini biti uspješan. A ni ne pada mi teško to što sam napadač, a moram igrati obranu. To je moj zadatak i trudim ga se ispuniti što bolje. 

Također odlično napadate prostor i dobre su vam reakcije na druge lopte... Za koji segment mislite da vam je slaba strana?

- Najteže mi je pričati o sebi, i kada su u pitanju dobre stvari i kada su u pitanju one loše. Rekao bih možda da bih trebao češće i bolje zadržavati duge lopte. Da uspijem češće sačuvati posjed kada sam u duelu. Naravno, mogu raditi još na svemu, ali to bih istaknuo.

Prije nekoliko tjedana sam razgovarao s Joostom van der Leijem, Nizozemcem koji radi statističke modele o vrijednosti igrača za Twente i mnoge druge klubove... Ukratko, on procjenjuje koliko bi klub trebao potrošiti na tržištu da bi zamijenio nekog igrača, a vas je naveo kao igrača koji za Hajduk ima najveću vrijednost, više od 10 milijuna eura. Što vi kažete na tu procjenu?

- Mislim, to je velika čast prije svega... Ogromne su to cifre, ali drago mi je da statistika pokazuje da sam dobar i da zaslužujem igrati. Neće to sada puno promijeniti nešto kod mene. Ne znam vrijedim li baš toliko ekipi, neću to komentirati, ali sretan sam ako zaista u toj mjeri mogu pomoći ekipi, to mi je najveća nagrada.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Ne znam osluškujete li komentare navijača, ali može se steći dojam da ste malo podcijenjeni u javnosti. Jeste li to uopće doživjeli?

- Pa ne znam... Više mi to drugi govore, ali ja se ne volim opterećivati time, jer kada bi mi to ušlo u glavu sigurno ne bi bilo dobro. S druge strane, ako sam podcijenjen, onda mi je još draže kad me ide. Kada imaš lošu neku seriju, ljudi te često pljuju, ali ne opterećujem se s time. Možda ostavljam nekakav dojam svojim govorom tijela na terenu pa se to ljudima ne sviđa. Često su mi govorili: „Daj probaj to promijeniti”, ali jednostavno ne mogu, takav sam. I ono kada slavim golove... Kada zabijem gol, ja sam nevjerojatno sretan, ali teško mi je to pokazati prema van.

Imali ste odličnu prošlu polusezonu i etablirali se kao neizostavan član početne jedanaestorke. Prije koji mjesec trener Leko je rekao da ste prošle zime imali težak prijelazni rok, da ste dobili dijete i da su ti faktori utjecali na vaše psihičko stanje... Kako vi gledate na taj period?

- Sigurno da sve utječe na nogomet. Nije to samo da kažeš sebi: „Sad ću biti dobar” i onda budeš dobar... Puno je tu različitih faktora koji igraju ulogu, tako da slažem se da u tom periodu nisam bio na top razini. Ali ja sam uvijek fokusiran na rad, ne paničarim, da se tako izrazim, i mislim da uvijek sve dođe na svoje. Tako je i bilo. Smatram da samo treba trenirati svaki dan i da će sve doći na svoje.

U kakvom ste sada stanju? Leko je prije koji dan rekao da vam treba psihološki odmor nakon naporne sezone i igranja za reprezentaciju...

- To je shvaćeno u javnosti kao da imam neke probleme, ali sve je u redu. To je bilo rečeno u smislu da nisam imao veliku stanku nakon igranja za reprezentaciju, ali imali smo par dana za biti s obitelji i odmoriti. Čak i da nisam išao igrati za reprezentaciju, odmor od tri tjedna nije baš puno, tako da smo naviknuli da je u ligama u kojima se ranije kreće s Europom kraća pauza. Tako da, sve je u redu, dobro sam – rekao je Mlakar uz ohrabrujući osmijeh.

---

image
Željko Hajdinjak/Cropix
---

Mlađi brat Luka isto je napadač, a prošlog ljeta je iz Domžala prešao u akademiju Rome. Kakav je on tip igrača, je li sličan vama? I kako se snalazi tamo?

- Super mu je tamo, ove godine su čak osvojili prvenstvo U-17. Rekao bih da čak i jest sličan meni, pogotovo iz onih vremena kada sam igrao poziciju devetke. On malo više dribla, ja to ne koristim baš. Ali on malo manje može trčati od mene.

Gdje vam je san zaigrati? U kojoj ligi, klubu?

- Klub nemam, ni ligu čak previše, ali možda bih volio opet igrati u Serie A. Mislim, debitirao sam već tamo, ali Italija mi je općenito baš super.

A Engleska, već imate iskustvo igranja tamo?

- Ako dođe ponuda iz Engleske, naravno da bih se vratio tamo, ali najviše bih volio u Serie A.

Kakve želje imate s Hajdukom u novoj sezoni?

- Svi imamo iste želje. Prvo mi je osobna želja da budem zdrav i da mogu pomoći ekipi, a onda da što bolje krenemo u sezonu. Imamo Superkup, prvenstvo, kvalifikacije za Europu... Ciljevi su postavljeni visoko, kao i svake godine. Ne mogu ja sada ništa obećavati, nitko ne može, ali dat ćemo sve od sebe da što bolje krenemo, jer ako dobro krenemo sve će biti lakše kasnije – zaključio je Mlakar u razgovoru koji je vodio na praktički savršenom hrvatskom jeziku.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Željko Hajdinjak/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/jan-mlakar-za-slobodnu-livaju-osjecam-na-terenu-s-njim-je-lako-podcjenjuju-me-onda-mi-je-jos-draze-kad-me-ide-1303447 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d46be0aab654f1b559f763666cbe088aca0e2dd9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jan+Mlakar+za+%E2%80%98Slobodnu%E2%80%98%3A+%E2%80%98Livaju+%E2%80%98osje%C4%87am%E2%80%98+na+terenu%2C+s+njim+je+lako.+Podcjenjuju+me%3F+Onda+mi+je+jo%C5%A1+dra%C5%BEe+kad+me+ide%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjan-mlakar-za-slobodnu-livaju-osjecam-na-terenu-s-njim-je-lako-podcjenjuju-me-onda-mi-je-jos-draze-kad-me-ide-1303447 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjan-mlakar-za-slobodnu-livaju-osjecam-na-terenu-s-njim-je-lako-podcjenjuju-me-onda-mi-je-jos-draze-kad-me-ide-1303447 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ekskluzivni intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Hajdukekskluzivni intervju

Jan Mlakar za ‘Slobodnu‘: ‘Livaju ‘osjećam‘ na terenu, s njim je lako. Podcjenjuju me? Onda mi je još draže kad me ide‘

3. srpnja 2023. - 20:06

Hajduk središnji dio ljetnih priprema odrađuje u Sloveniji, točnije na Bledu i u obližnjem Lescu.

Stoga smo smatrali prigodnim napraviti razgovor s igračem Bijelih kojemu je Slovenija rodna zemlja i koji je, s obzirom na njegov doprinos u protekle dvije sezone, možda i trenutno najpodcjenjeniji igrač Hajduka.

Čovjek o kojem govorimo je, naravno, Jan Mlakar. Napadač je prije dolaska na Poljud u ljeto 2021. igrao za mlađe uzraste Fiorentine (gdje se etablirao kao jedan od najvećih talenata u Italiji i cijeloj Europi), a onda je stjecao iskustvo u Veneziji, Mariboru, Brightonu, QPR-u i Wiganu.

Već ste pune dvije godine u Hajduku, kako gledate na taj period? Koji su vam najdraži trenuci, a koje biste najradije zaboravili?

- Posebno lijepo je bilo osvojiti dva kupa, pogotovo onaj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 14:37