StoryEditorOCM
Hajdukprevažna utakmica

Ivana Leku ne dira vijest kako je na meti Šahtara, trener Hajduka ima trilemu za derbi s Osijekom

Piše Slaven Alfirević
17. listopada 2023. - 21:53

Bliži se susret Hajduka s Osijekom i prve dvojbe izlaze na vidjelo, što će odlučiti trener Hajduka Ivan Leko kojega, prema prvim naznakama, ne dira vijest kako je na meti Šahtara i Darija Srne. U mislima (mu) je samo Osijek.

A trojba/trilema je na desnom beku, ponajveća: Moufi, kojega je Pjaca namučio na Rujevici, Sigur koji se sad naradio i namučio igrajući za mladu reprezentaciju Hrvatske ili pak Mikanović koji se doima svjež, zapet kao puška, da konačno pokaže kako je ozljeda s kraja proljeća prošlost.

Ako su to postulati, premise koje smo postavili u logičnu pitalicu, onda se konkluzija, tj. zaključak nameće sama od sebe: vrijeme je za Mikanovića!

Dino je inače rođen na Svetog Duju, 7. svibnja 1994. u Novoj Gradiški, a u Hajduk je došao baš iz redova Osijeka, u ljeto 2012. godine.

Dosad je odigrao 91 utakmicu za Hajduk i fali mu još devet nastupa do okruglih 100. Ove jeseni u prvenstvu u prvih 11 bio je samo u susretu protiv Lokomotive, te u kupu u Gornjoj Vrbi protiv lokalnog Omladinca. Ono što je važno, ozljeda je prošlost!

Bijeli nedjeljni susret kontra Osijeka dočekuju s drugog mjesta ljestvice sa 21 osvojenim bodom nakon deset utakmica. Osijek se trenutno nalazi na petoj poziciji sa 15 bodova nakon deset kola. Momčad Ivana Leke u posljednjem je susretu poražena od Rijeke na Rujevici sa 0:1, čime je ispustila prvu poziciju koju je držala praktički od početka prvenstva. 

Osijek je u pretposljednjem kolu poražen od Slaven Belupa (0:1), te je nakon te utakmice smijenjen trener Stjepan Tomas, da bi u prošlom kolu na domaćem terenu svladali Rudeš sa 3:0 pod vodstvom privremenog trenera Ive Smoje.

Osijek je sad za novog trenera imenovao starog znanca i facu s HNL travnjaka Zorana Zekića koji se vratio iz Albanije, te će susret u Poljudu u nedjelju biti njegova prva službena utakmica u novom mandatu na klupi Osijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:02