StoryEditorOCM
Hajdukproblemi na poljudu

I što sad? Tko će na branku? Hajduk ima trojicu ozlijeđenih vratara prve momčadi. Heroj Lučić ili mladi Raul Bezeljak?

Piše slaven alfirević
4. travnja 2024. - 22:46

Gorak je bio rođendan Lovre Kalinića, 34. ovog 3. travnja, dugo će ga se sjećati. Najprije, vratio se u subotu na branku u prethodnom meču kontra Dinama (0:1) nakon točno 17 mjeseci pauze u prvenstvu, a onda je stao na gol i u novom susretu protiv Dinama (opet 0:1) u Poljudu, primio gol, ozlijedio lakat, odnosno mišiće ruke, kako je osjetio „propao mu je lakat”...

Izašao je iz igre, a na gol je stao ionako ozlijeđeni Ivan Lučić koji je zapravo na silu bio među pričuvama, baš zlu ne trebalo. I baš je to zlo Lučića zazvalo, zatrebao je, jer Lovre se ozlijedio. Branio je Lučić izvrsno, spriječio pravi potop Hajduka, a onda zdvojno kazao pred tv-kamerama:

- Moram pomoći, premda me čeka operacija koljena!

S koljenom koje zahtijeva – kako se to učeno kaže – čišćenje meniskusa, prije ili kasnije mora obaviti operativni zahvat, branio je Lučić odlično. Izgledao je kao Shiva ili Šiva, hinduističko božanstvo, mnogoruko, znate onaj lik koji ima više pari ruku. I sve je pokupio što su mu dinamovci šutirali, četiri li čak pet velikih prigoda im je osujetio.

Dapače, na kraju mu je Bruno Petković posebno čestitao, nakon još jedne obrane zapljeskao mu je i time odao priznanje što je naveo napadače Dinama da baš čupaju kosu. Ali, svejedno, bilo je i ostalo 1:0 za Dinamo, Hajdukovi napadači nisu na drugoj strani zabili ni pogotka. Opet su bili jalovi, u obje utakmice protiv Dinama bili su smočenog baruta.

I što sad? Tko će na branku? Hajduk ima dvojicu ozlijeđenih vratara prve momčadi, prvi je na pregledu magnetne rezonance, drugoga čeka operacija a treći, Borna Buljan također je ozlijeđen. Srebrni Borna od lani, s europske scene, koji je s juniorima dogurao sve do finala UEFA Lige mladih, ozlijedio se u dresu reprezentacije, „otišao” mu je mišić, zadnja loža... Nema ni Borne na dispoziciji.

Finiš je prvenstva, istekli su prijelazni rokovi, možda bi se mogla naći neka rupa u propisima da se dovede, angažira neki slobodni vratar, ali Hajduku na to ni ne pomišljaju.

Čeka se nalaz za Lovru Kalinića, a dotle će Ivan Lučić riskirati i dalje svoje koljeno, zbog čega i jest prepustio ulogu prvog vratara Lovri. Sad se na silu vraća, po cijenu teže ozljede, da bude opet kao Šiva, spasitelj na Rujevici sa stotinu ruku. I nogu. Pa neka ima načeto, „stakleno koljeno”.

Na klupu za pričuve angažirat će se Raul Bezeljak, juniorski golman koji je zimus bio na pripremama s Hajdukom u Istri, u Umagu.

Raul Bezeljak rođen je 8. kolovoza 2006. godine u Splitu, osmi osmoga imat će tek 18 godina.

Hajduk je razdijelio na posudbe Tonija Silića, velikog taleta u Sheriff u Moldaviju, Karlo Sentić je, sjećate ga se, na posudbi u Ordabassyju u Kazahstanu, nakon što je bio u mađarskom Diosgyoeru, Ukrajinac David Fesjuk je na posudbi u Croatiji iz Zmijavaca.

Tako će na gol Lučić, na svu silu, „pod mus”, a na klupu mladi Bezeljak. Tako danas izgleda odgovor na vratarsko pitanje u Hajduku. S time da se iščekuje da se Lovre nakon nove ozljede vrati što prije. Makar da sjedne na klupu za pričuve. Da ne padne prevelika odgovornost na 17-godišnjeg Raula. Nema smisla.

Drugi vratar u juniorima je Ivan Josip Pavela, rođen u Torontu (Kanada), 3. ožujka 2005...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:45