StoryEditorOCM
Hajdukdobio i zahvalu

Hajdukov branič pokazao veličinu, ustupio Perišiću svoj broj, evo što će od sada nositi

Piše SPORT SD
22. siječnja 2024. - 20:07

Dovoljno je ovih dana samo napisati brojku "4", odmah vam je svima jasno o čemu (kome) je riječ. Čim vidite taj broj, ako vam Hajduk znači nešto, mnoštvo sjećanja, trenutaka i emocija vam prođu kroz glavu. 

Taj broj za hajdučku zajednicu ima puno veće značenje nego samo svoju brojčanu vrijednost. Njega na leđima, ispod prezimena, već godinama nosi Ivan Perišić. Ako već ne 4, onda neku varijaciju, 14 ili 44. Mnogim nogometašima je jako važan broj koji nose na dresu, dio je njihovog imidža, a Perišić i broj četiri su već dugo nerazdvojni par i uskoro ćemo Ivana vidjeti kako će s tim brojem istrčati na travnjak u bijelom dresu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Zvuči to i dalje nestvarno, svjesni su i suigrači magnitude ovog događaja. Ipak, manji problem je nastao kada je Ivan dogovarao svoj dolazak u Hajduk. Njegova već tradicionalna četvorka bila je zauzeta, Ferro se vratio na Poljud prije nekih godinu dana, pa je on uzeo taj broj.

image
Robert Matić/Hajduk

Ali, sve se brzo riješilo, Portugalac je ustupio četvorku, Ivan mu se zahvalio, a Ferro će od sada na dresu nositi broj 97, isti koji je nosio i prvi put kada je stigao u Hajduk. Pa, nek mu broj 97 bude sretan, rođen je 1997., tu leži razlog odabira. Dvaput je zabio za Hajduk, jednom i u finalu Kupa na Poljudu, oba dok je nosio ovaj novi broj na dresu, očito mu više sreće nosi.

Uskoro bi se trebao vratiti na travnjak, barem s klupe pomoći momčadi. Operirao je koljeno krajem studenog i od tad se strpljivo oporavljao. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:02