StoryEditorOCM
HajdukNekakav revanš

Hajduk je ipak svladao PAOK, doduše sa sedam mjeseci zakašnjenja. Revanš Bijelih satisfakcija za europsku eliminaciju

Piše Sport SD
1. travnja 2024. - 09:52

Ljetos je snove Hajduka o plasman u grupnu fazu Konferencijske lige razbio PAOK. Klub s Poljuda poskliznuo se već na prvoj prepreci, grčki klub eliminirao je u kolovozu prošle godine ‘bijele‘ u 3. pretkolu kvalifikacija. Nakon 0:0 u u prvom susretu odigranom u gradu pod Marjanom, u uzvratu u Solunu domaćin je uvjerljivo slavio 3:0. No, barem mali revanš dočekali su ‘bijeli‘ ovih dana. Hajdukovi kadeti II osvojili su u Švedskoj jaki međunarodni turnir Utsikten Elite Cup. U finalu su igrači trenera Frane Lojića bili bolji baš od PAOK-a.

Kako prenosi službena stranica Hajduka na turniru su nastupali i Borussia Dortmund, Real Sociedad, Heerenveen... U skupini je Hajduk bio bolji od Lyngby Boldkluba 1912 s 4:2, uslijedio je poraz od Djurgardensa 0:2. Pobjede nad Utsiktens BK-om 3:0 i Real Sociedadom 1:0 osigurale su ‘bijelima‘ prvo mjesto u skupini i plasman u finale.

U završnoj borbi za trofej kadeti II Hajduka i PAOK odigrali su 1:1 u regularnom dijelu susreta, ali je splitski klub bio bolji u izvođenju kaznenih udaraca i s ukupnih 9:8 je osvojio turnir. Hajdukovu vijest možete pročitati OVDJE.

Seniori PAOK-a ove su sezone iz Europe izbacili i zagrebački Dinamo, u osmini finala Konferencijske lige. Bilo je 2:0 za ‘modre‘ u Maksimiru, pa 5:1 za Grke u Solunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 08:54