stdClass Object ( [id] => 1354297 [title] => Filmska priča s Poljuda, došla je iz Garešnice i servirala šnicele Livaji i ekipi, a sad će biti u susjednoj svlačionici [alias] => filmska-prica-s-poljuda-dosla-je-iz-garesnice-i-servirala-snicele-livaji-i-ekipi-a-sad-ce-biti-u-susjednoj-svlacionici [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Poslije devet godina u klubu, kapetanica ŽNK Splita i reprezentativka Hrvatske Iva Bukač (29) prešla je u redove gradskog rivala Hajduka. Zvučno je to pojačanje ‘bijelih‘ na poziciji lijevog beka, iako se mora napomenuti kako je iza Bukač duga pauza zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta njene jače, lijeve noge. Trebat će joj vremena da se vrati u natjecateljsku formu.

Posebno je to sve skupa zanimljivo zbog toga što Bukač već dugi niz godina već radi u Hajdukovom klupskom restoranu na Poljudu. Posjetili smo je na stadionu. Iza treninga, a prije posla, otkrila nam je pozadinu prelaska.

- Hajduk se ne može odbiti dvaput. Bilo je i prije interesa, ali tada je Split imao više rezultatske ambicije, osvojio titulu, igrao kvalifikacije Lige prvakinja, a Hajduk nije bio na sadašnjoj razini. U Hajduku su se u međuvremenu mnoge stvari promijenile nabolje i to me privuklo. Doslovno sam preko noći odlučila da je vrijeme za nove izazove, da pokušam pomoći ekipi koliko mogu kad se oporavim – rekla je Bukač.

- U Splitu sam provela predivnih devet godina, tamo sam stekla prijateljstva za cijeli život, ali odlučila sam se ići dalje. Posebno hvala bivšoj predsjednici Vinki Fabjanac, ona nam je svima bila kao druga majka, kao baka, kao ‘bankomat‘...

Lider Osijek ima dva boda više, ali i dvije utakmice manje u odnosu na Hajduk. Slijedi Split s bodom manje i utakmicom manje od Hajduka. Krajem ožujka nastavlja se prvenstvo, a pripreme počinju 22. siječnja.

- Osijek ima veliku prednost, ali vjerujem da se sve može napraviti. Nisam mogla vjerovati koliko je ekipa Hajduka bolja i zrelija u odnosu na prošlu sezonu, a ima još prostora za napredak. Uz kvalitetan rad nebo je granica, samo treba vjerovati i raditi.

Stručnjakinja za trofeje

Ako netko zna kako se osvajaju trofeji, znaš ti. Osvojila si ih deset. Imaš tri osvojena prvenstva Hrvatske i pet kupova sa Splitom, a po jedan trofej u tim natjecanjima s Osijekom.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

- Ništa nije nemoguće. Treba vjerovati. Još triput moramo igrati s Osijekom, Splitom... Sve je otvoreno. Ima prostora za smanjivanje razlike, još može biti svašta. Međutim, ako i ne osvojimo prvenstvo, sviđa mi se što se ovdje u Hajduku ekipa slaže gledajući dugoročno, što se daje prilika mladim igračicama koje su stigle kao djeca, ne miče ih se sa strane da bi se dovelo neka zvučna imena i pojačanja da bi se odmah sad osvojilo prvenstvo. Sviđa mi se taj spoj iskusnijih i mlađih igračica. Ne osvojimo li naslov ove sezone, doći će neke od idućih. Htjela bih da to bude odmah, kao i da od početka budem na raspolaganju jer sam željna treniranja, utakmica.

Kako napreduje oporavak?

- Ovo su prve pripreme u kojima neću kukati da mi je teško, nego koliko god bude teško bit će sretna što nakon osam-devet mjeseci mogu raditi ono što volim. Nadam se da ću se onda dobrim igrama u klubu vratiti opet i u reprezentaciju. Uskoro će biti sedam mjeseci od operacije. Sada sam u fazi trčanja i postupnog vraćanja treninzima. Trebat će mi vremena da se vratim u ritam treninga i utakmica. Kada sam razgovarala s ljudima iz kluba nisam im mogla točno njima reći kada ću biti spremna, u ožujku, travnju...

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkic/Cropix
---

Zbog ozljede nisi mogla ni igrati, ali ni raditi?

- Pet i pol mjeseci sam provela na dvostrukom bolovanju. Odjednom mi je nakon onog stalnog užurbanog ritma sve stalo. Četiri mjeseca nakon operacije sam počela raditi. Ipak, dok sam bila na bolovanju barem sam mogla uživo gledati utakmice Hajduka koje sam prije uglavnom propuštala jer sam imala svoje utakmice.

Imaju razumijevanja

Koliko ti je zahtjevno istovremeno igrati nogomet i raditi? Naime, dok su prvoligaški nogometaši u Hrvatskoj mahom profesionalci, to kod nogometašica baš i nije slučaj. Mnoge rade, studiraju...

- Moja sreća je da ovdje u Hajduku radim već šest i pol godina. Stvarno nikada nije bilo nikakvih problema, uvijek su imali razumijevanja za to, izlazili mi ususret. Ritam je ubitačan, ali imam sreću da imam dobru šeficu, kolege s kojima sve uspijem dogovoriti, mijenjati smjene. Mnogo su mi olakšali. Uvijek sam gledala da mi ne pati posao, ali i da u nogometu sve ispoštujem. Sada i igram u Hajduku pa će mi biti još nešto lakše.

---

image

Ivan Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Koliko ima profesionalki u našem ženskom klupskom nogometu?

- Jako malo. Može se živjeti od nogometa, ali zavisi to o tome u kojem si klubu, jesi li u Hajduku, Splitu, Osijeku... Sve skupa je podignuto na malo ozbiljniju razinu nego što je bilo, ali ima još mnogo prostora za napredak.

Moraš li raditi uz nogomet?

- Ja sam gledala da radim tako da jednog dana kada prestanem igrati imam nekakvo radno iskustvo, staž, stvorene radne navike. Ne mogu se trenutno zamisliti da samo treniram i igram. Takav mi je posao da mogu balansirati. Jedno vrijeme sam i studirala, vanredno Kondicijsku pripremu, ali to sada stoji, to mi je sve skupa u tom trenutku ipak bilo prevelika količina obveza.

Sada s Marijom Turkalj osim radnog mjesta dijeliš i svlačionicu?

- Osim što mi je kolegica, sada mi je i kapetanica.

Hoće li ti onda ‘naređivati‘ na dva mjesta?

- Ha, ha... Sve me strah toga, da se ne ‘prešalta‘ i na posao. Već mi prijeti da ću prvi tjedan biti zadužena za nošenje opreme! Mi smo već jako dugo prijateljice. Znamo se već 12-13 godina iz mlađih reprezentacija, a u Osijeku smo godinu dana bile suigračice.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Navijačica si Hajduka od malih nogu. S ocem si 2011. godine na Poljudu gledala utakmicu Hajduka i Barcelone povodom sto godina kluba?

- Uvijek kada bismo dolazili na more, na ljetovanje na Brač, tata bi me vodio na utakmice, pa bih mu govorila kupi mi šal, kupi mi ovo, ono... I prije Barcelone me vodio na Poljud. Pamtim Mladena Bartolovića kada je zabijao na utakmici sa Zagrebom. Kada smo bila djeca, kada bismo birali koji smo klub, uvijek sam bila Hajduk.

‘Baka iz Garešnice‘

Jesu li u tvojoj Garešnici, na ‘granici‘ Moslavine i Slavonije, većinom hajdukovci?

- Nisu baš.

A u tvojoj obitelji?

- Svi su osim pokojne bake, ona je bila za Dinamo. Nije sad da su neki ludi navijači, ali uvijek kada bi se gledalo za koga navijaš, to je bio Hajduk. Na mene je to prenio tata Alen. Voljela sam tada gledati Ibričića, bio je faca. Zbog njega sam i ja krenula igrati naprijed, pa su me ‘vraćali‘. Kada sam tek došla u Zagreb, u Agram, igrala sam u napadu 2-3 godine. Onda su mi rekli: ‘Zašto ti ne bi išla na lijevo krilo?‘. U Osijeku sam isto igrala lijevo krilo, a kada sam se vratila u Agram trebao im je lijevi bek za U19 reprezentaciju, pa je bilo: ‘Zašto ne bi ti probala?‘. Od tada je tako i ostalo.

Znala si u Splitu pokrivati i poziciju stopera, što s obzirom na tvoj nadimak ruši sve stereotipe?

- Mislila sam u sebi pa di ću ja na stopera, nadimak mi je ‘Mini‘! Skoro cijelu prošlu sezonu, dok ozljede, igrala sam stopera, jer prijašnji trener je na pripremama za kvalifikacije Lige prvaka želio to probati. No, vidjela sam da tu nije presudna velika visina, ako koristiš igračku inteligenciju, prepoznaješ situacije. U početku nisam bila zadovoljna tom pozicijom, na krilu i beku sam više sudjelovala u završnici, ali prihvatila sam to i snašla se. Sada više ni sama ne znam jesam li bek ili stoper. Rekla sam sama sebi kad se oporavim da neću ništa tražiti, samo da zaigram. Ako treba i branit ću, nije mi nikakav problem!

Dobila si nadimak ‘Baka iz Garešnice‘, po Blažu Baki Sliškoviću, a zbog toga što si zabijala pogotke iz kornera? Prvo si u završnici sezone 2018/19 na gostovanju u Osijeku u zadnjem kolu, u izravnom okršaju za naslov prvakinja, pogodila za konačnih 3:3 i tako potvrdila prvi naslov Splita. Tjedan dana kasnije iz kornera si zabila jedini gol na susretu protiv istih protivnica u finalu kupa.

- Bilo je još par utakmica iza toga, isto se događalo da zabijem direkt iz kornera, ali iskreno nisam to gađala. Tako je noga htjela.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Jednom može biti slučajno, ali teško da se dogodi dvaput, i to u ključnim utakmicama?

- Dobro, malo sam više felšala loptu. Kada smo vježbali kornere, uvijek je to bilo da više ide lopta na drugu stativu, put gola. Kada felšaš malo jače to vratara iznenadi, teško je to braniti, ali to nisam vježbala niti je to bio cilj. Gađala sam taj prostor gdje bi trebala doći suigračica, pa ako ona ne pogodi lopta ide prema golu. Ima tu malo i sreće. Tako se poklopilo u ključnim utakmicama – skromno će Iva.

Bolja nego prije

Samo nastavi tako i u Hajduku!

- Daj Bože. Samo da noga bude kao prije. Mislim da će biti i bolja. Mnogo sam vremena provela na jačanju noge. To mi je prije bilo dosadno, a sada šest mjeseci ne izlazim iz teretane. Toliko sam u teretani da sanjam loptu. Rekla sam da ću kupiti jednu plišanu loptu da spavam s njom.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Kako ti je u Splitu ovih devet godina?

- Split mi je kao drugi dom. Stvorila sam ovdje svoj život, imam tu prijatelje. Bilo je ponuda, ali ne mogu se zamisliti da odem iz Splita.

Svi sanjaju inozemstvo?

- Ja ne, sanjam ostati ovdje. Jednom kada prestanem igrati mislim da ću ostati u Splitu. Zaposlena sam za stalno, ako završim fakultet imam više mogućnosti nego u Garešnici. A u Zagrebu se ne vidim. Živjela sam tamo godinu dana, ali više sam bježala doma nego što sam bila u Zagrebu. Nisam se tamo našla, ne sviđa mi se ta gužva, kada je sve užurbano. Ovo splitsko ‘pomalo ćemo‘ mi je taman.

Onda si ispunila snove, živiš gdje želiš, a igraš u klubu za koji navijaš?

- Sigurno. Kao djevojčica sam sanjala igrati za Hajduk, a mislila sam da je to nemoguće zbog toga što tada klub nije ni imao ženski sastav. Još da je napraviti korak više i osvojit prvenstvo, onda mogu otići i u mirovinu!

Na radnom mjestu ili na travnjaku?

- Vidjet ćemo hoće li to biti posao ili nogomet!

---

image

Iva Bukač i naš novinar Frane Vulas

Jakov Prkić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Mini Baka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Mini Baka 2 0 9696 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-10 12:24:31 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => Frane Vulas [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-10 17:59:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-01-10 17:58:51 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Pojačanje Bijelih na lijevom beku, zabija i servira lopte, a za Hajduk će igrati i raditi: 'Ispunio mi se san!' page_title=Pojačanje Bijelih na lijevom beku, zabija i servira lopte, a za Hajduk će igrati i raditi: 'Ispunio mi se san!' [metakey] => žnk hajduk, Iva Bukač, ŽNK Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26339615.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334112.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334113.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334116.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334107.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334106.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334104.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334095.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334093.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334109.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334101.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26334099.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prkic\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

Iva Buka\u010d<\/p>","

Ivan Buka\u010d<\/p>","

Iva Buka\u010d<\/p>","

Iva Buka\u010d i na\u0161 novinar Frane Vulas<\/p>","

Iva Buka\u010d<\/p>","

Iva Buka\u010d<\/p>","

Iva Buka\u010d<\/p>","

IVa Buka\u010d<\/p>","

Iva Buka\u010d<\/p>","

Iva Buka\u010d<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1342","hd_26339615_1920.jpg":"1920x1080","k_26339615_1280.jpg":"1280x1280","k_26339615_1024.jpg":"1024x1024","k_26339615_640.jpg":"640x640","k_26339615_480.jpg":"480x480","k_26339615_340.jpg":"340x340","k_26339615_220.jpg":"220x220","o_26339615_1280.jpg":"1280x894","o_26339615_1024.jpg":"1024x715","o_26339615_640.jpg":"640x447","o_26339615_480.jpg":"480x335","o_26339615_340.jpg":"340x237","o_26339615_220.jpg":"220x153","h_26339615_1280.jpg":"1280x854","h_26339615_1024.jpg":"1024x683","h_26339615_640.jpg":"640x427","h_26339615_480.jpg":"480x320","h_26339615_340.jpg":"340x227","h_26339615_220.jpg":"220x147","pp_26339615_1280.jpg":"1280x1628","pp_26339615_1024.jpg":"1024x1303","pp_26339615_640.jpg":"640x814","pp_26339615_480.jpg":"480x611","pp_26339615_340.jpg":"340x432","pp_26339615_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1306","hd_26334112_1920.jpg":"1920x1080","k_26334112_1280.jpg":"1280x1280","k_26334112_1024.jpg":"1024x1024","k_26334112_640.jpg":"640x640","k_26334112_480.jpg":"480x480","k_26334112_340.jpg":"340x340","k_26334112_220.jpg":"220x220","o_26334112_1280.jpg":"1280x870","o_26334112_1024.jpg":"1024x696","o_26334112_640.jpg":"640x435","o_26334112_480.jpg":"480x326","o_26334112_340.jpg":"340x231","o_26334112_220.jpg":"220x149","h_26334112_1280.jpg":"1280x854","h_26334112_1024.jpg":"1024x683","h_26334112_640.jpg":"640x427","h_26334112_480.jpg":"480x320","h_26334112_340.jpg":"340x227","h_26334112_220.jpg":"220x147","pp_26334112_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334112_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334112_640.jpg":"640x814","pp_26334112_480.jpg":"480x611","pp_26334112_340.jpg":"340x432","pp_26334112_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3000","hd_26334113_1920.jpg":"1920x1080","k_26334113_1280.jpg":"1280x1280","k_26334113_1024.jpg":"1024x1024","k_26334113_640.jpg":"640x640","k_26334113_480.jpg":"480x480","k_26334113_340.jpg":"340x340","k_26334113_220.jpg":"220x220","o_26334113_1280.jpg":"1280x2000","o_26334113_1024.jpg":"1024x1600","o_26334113_640.jpg":"640x1000","o_26334113_480.jpg":"480x750","o_26334113_340.jpg":"340x531","o_26334113_220.jpg":"220x343","h_26334113_1280.jpg":"1280x854","h_26334113_1024.jpg":"1024x683","h_26334113_640.jpg":"640x427","h_26334113_480.jpg":"480x320","h_26334113_340.jpg":"340x227","h_26334113_220.jpg":"220x147","pp_26334113_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334113_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334113_640.jpg":"640x814","pp_26334113_480.jpg":"480x611","pp_26334113_340.jpg":"340x432","pp_26334113_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3212","hd_26334116_1920.jpg":"1920x1080","k_26334116_1280.jpg":"1280x1280","k_26334116_1024.jpg":"1024x1024","k_26334116_640.jpg":"640x640","k_26334116_480.jpg":"480x480","k_26334116_340.jpg":"340x340","k_26334116_220.jpg":"220x220","o_26334116_1280.jpg":"1280x2141","o_26334116_1024.jpg":"1024x1713","o_26334116_640.jpg":"640x1070","o_26334116_480.jpg":"480x803","o_26334116_340.jpg":"340x568","o_26334116_220.jpg":"220x368","h_26334116_1280.jpg":"1280x854","h_26334116_1024.jpg":"1024x683","h_26334116_640.jpg":"640x427","h_26334116_480.jpg":"480x320","h_26334116_340.jpg":"340x227","h_26334116_220.jpg":"220x147","pp_26334116_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334116_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334116_640.jpg":"640x814","pp_26334116_480.jpg":"480x611","pp_26334116_340.jpg":"340x432","pp_26334116_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26334107_1920.jpg":"1920x1080","k_26334107_1280.jpg":"1280x1280","k_26334107_1024.jpg":"1024x1024","k_26334107_640.jpg":"640x640","k_26334107_480.jpg":"480x480","k_26334107_340.jpg":"340x340","k_26334107_220.jpg":"220x220","o_26334107_1280.jpg":"1280x853","o_26334107_1024.jpg":"1024x682","o_26334107_640.jpg":"640x426","o_26334107_480.jpg":"480x320","o_26334107_340.jpg":"340x226","o_26334107_220.jpg":"220x146","h_26334107_1280.jpg":"1280x854","h_26334107_1024.jpg":"1024x683","h_26334107_640.jpg":"640x427","h_26334107_480.jpg":"480x320","h_26334107_340.jpg":"340x227","h_26334107_220.jpg":"220x147","pp_26334107_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334107_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334107_640.jpg":"640x814","pp_26334107_480.jpg":"480x611","pp_26334107_340.jpg":"340x432","pp_26334107_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26334106_1920.jpg":"1920x1080","k_26334106_1280.jpg":"1280x1280","k_26334106_1024.jpg":"1024x1024","k_26334106_640.jpg":"640x640","k_26334106_480.jpg":"480x480","k_26334106_340.jpg":"340x340","k_26334106_220.jpg":"220x220","o_26334106_1280.jpg":"1280x853","o_26334106_1024.jpg":"1024x682","o_26334106_640.jpg":"640x426","o_26334106_480.jpg":"480x320","o_26334106_340.jpg":"340x226","o_26334106_220.jpg":"220x146","h_26334106_1280.jpg":"1280x854","h_26334106_1024.jpg":"1024x683","h_26334106_640.jpg":"640x427","h_26334106_480.jpg":"480x320","h_26334106_340.jpg":"340x227","h_26334106_220.jpg":"220x147","pp_26334106_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334106_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334106_640.jpg":"640x814","pp_26334106_480.jpg":"480x611","pp_26334106_340.jpg":"340x432","pp_26334106_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26334104_1920.jpg":"1920x1080","k_26334104_1280.jpg":"1280x1280","k_26334104_1024.jpg":"1024x1024","k_26334104_640.jpg":"640x640","k_26334104_480.jpg":"480x480","k_26334104_340.jpg":"340x340","k_26334104_220.jpg":"220x220","o_26334104_1280.jpg":"1280x853","o_26334104_1024.jpg":"1024x682","o_26334104_640.jpg":"640x426","o_26334104_480.jpg":"480x320","o_26334104_340.jpg":"340x226","o_26334104_220.jpg":"220x146","h_26334104_1280.jpg":"1280x854","h_26334104_1024.jpg":"1024x683","h_26334104_640.jpg":"640x427","h_26334104_480.jpg":"480x320","h_26334104_340.jpg":"340x227","h_26334104_220.jpg":"220x147","pp_26334104_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334104_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334104_640.jpg":"640x814","pp_26334104_480.jpg":"480x611","pp_26334104_340.jpg":"340x432","pp_26334104_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26334095_1920.jpg":"1920x1080","k_26334095_1280.jpg":"1280x1280","k_26334095_1024.jpg":"1024x1024","k_26334095_640.jpg":"640x640","k_26334095_480.jpg":"480x480","k_26334095_340.jpg":"340x340","k_26334095_220.jpg":"220x220","o_26334095_1280.jpg":"1280x1920","o_26334095_1024.jpg":"1024x1536","o_26334095_640.jpg":"640x960","o_26334095_480.jpg":"480x720","o_26334095_340.jpg":"340x510","o_26334095_220.jpg":"220x330","h_26334095_1280.jpg":"1280x854","h_26334095_1024.jpg":"1024x683","h_26334095_640.jpg":"640x427","h_26334095_480.jpg":"480x320","h_26334095_340.jpg":"340x227","h_26334095_220.jpg":"220x147","pp_26334095_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334095_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334095_640.jpg":"640x814","pp_26334095_480.jpg":"480x611","pp_26334095_340.jpg":"340x432","pp_26334095_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26334093_1920.jpg":"1920x1080","k_26334093_1280.jpg":"1280x1280","k_26334093_1024.jpg":"1024x1024","k_26334093_640.jpg":"640x640","k_26334093_480.jpg":"480x480","k_26334093_340.jpg":"340x340","k_26334093_220.jpg":"220x220","o_26334093_1280.jpg":"1280x853","o_26334093_1024.jpg":"1024x682","o_26334093_640.jpg":"640x426","o_26334093_480.jpg":"480x320","o_26334093_340.jpg":"340x226","o_26334093_220.jpg":"220x146","h_26334093_1280.jpg":"1280x854","h_26334093_1024.jpg":"1024x683","h_26334093_640.jpg":"640x427","h_26334093_480.jpg":"480x320","h_26334093_340.jpg":"340x227","h_26334093_220.jpg":"220x147","pp_26334093_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334093_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334093_640.jpg":"640x814","pp_26334093_480.jpg":"480x611","pp_26334093_340.jpg":"340x432","pp_26334093_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26334109_1920.jpg":"1920x1080","k_26334109_1280.jpg":"1280x1280","k_26334109_1024.jpg":"1024x1024","k_26334109_640.jpg":"640x640","k_26334109_480.jpg":"480x480","k_26334109_340.jpg":"340x340","k_26334109_220.jpg":"220x220","o_26334109_1280.jpg":"1280x853","o_26334109_1024.jpg":"1024x682","o_26334109_640.jpg":"640x426","o_26334109_480.jpg":"480x320","o_26334109_340.jpg":"340x226","o_26334109_220.jpg":"220x146","h_26334109_1280.jpg":"1280x854","h_26334109_1024.jpg":"1024x683","h_26334109_640.jpg":"640x427","h_26334109_480.jpg":"480x320","h_26334109_340.jpg":"340x227","h_26334109_220.jpg":"220x147","pp_26334109_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334109_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334109_640.jpg":"640x814","pp_26334109_480.jpg":"480x611","pp_26334109_340.jpg":"340x432","pp_26334109_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1254","hd_26334101_1920.jpg":"1920x1080","k_26334101_1280.jpg":"1280x1280","k_26334101_1024.jpg":"1024x1024","k_26334101_640.jpg":"640x640","k_26334101_480.jpg":"480x480","k_26334101_340.jpg":"340x340","k_26334101_220.jpg":"220x220","o_26334101_1280.jpg":"1280x836","o_26334101_1024.jpg":"1024x668","o_26334101_640.jpg":"640x418","o_26334101_480.jpg":"480x313","o_26334101_340.jpg":"340x222","o_26334101_220.jpg":"220x143","h_26334101_1280.jpg":"1280x854","h_26334101_1024.jpg":"1024x683","h_26334101_640.jpg":"640x427","h_26334101_480.jpg":"480x320","h_26334101_340.jpg":"340x227","h_26334101_220.jpg":"220x147","pp_26334101_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334101_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334101_640.jpg":"640x814","pp_26334101_480.jpg":"480x611","pp_26334101_340.jpg":"340x432","pp_26334101_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26334099_1920.jpg":"1920x1080","k_26334099_1280.jpg":"1280x1280","k_26334099_1024.jpg":"1024x1024","k_26334099_640.jpg":"640x640","k_26334099_480.jpg":"480x480","k_26334099_340.jpg":"340x340","k_26334099_220.jpg":"220x220","o_26334099_1280.jpg":"1280x853","o_26334099_1024.jpg":"1024x682","o_26334099_640.jpg":"640x426","o_26334099_480.jpg":"480x320","o_26334099_340.jpg":"340x226","o_26334099_220.jpg":"220x146","h_26334099_1280.jpg":"1280x854","h_26334099_1024.jpg":"1024x683","h_26334099_640.jpg":"640x427","h_26334099_480.jpg":"480x320","h_26334099_340.jpg":"340x227","h_26334099_220.jpg":"220x147","pp_26334099_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334099_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334099_640.jpg":"640x814","pp_26334099_480.jpg":"480x611","pp_26334099_340.jpg":"340x432","pp_26334099_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4290446 Threads: 6 Questions: 133179939 Slow queries: 57289 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4006389 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/filmska-prica-s-poljuda-dosla-je-iz-garesnice-i-servirala-snicele-livaji-i-ekipi-a-sad-ce-biti-u-susjednoj-svlacionici-1354297 [printLink] => /sport/hajduk/filmska-prica-s-poljuda-dosla-je-iz-garesnice-i-servirala-snicele-livaji-i-ekipi-a-sad-ce-biti-u-susjednoj-svlacionici-1354297?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 649243 [name] => žnk hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-12 22:33:58 [main_article_id] => 0 [alias] => znk-hajduk [link] => /tag/znk-hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 490825 [name] => Iva Bukač [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => iva-bukac [link] => /tag/iva-bukac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 303933 [name] => ŽNK Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => znk-split [link] => /tag/znk-split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Mini Baka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Filmska priča s Poljuda, došla je iz Garešnice i servirala šnicele Livaji i ekipi, a sad će biti u susjednoj svlačionici [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26339615.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jakov Prkić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26339615.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334112.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334113.jpg [title] =>

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334116.jpg [title] =>

Ivan Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334107.jpg [title] =>

Iva Bukač

Jakov Prkic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334106.jpg [title] =>

Iva Bukač i naš novinar Frane Vulas

Jakov Prkić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334104.jpg [title] =>

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334095.jpg [title] =>

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334093.jpg [title] =>

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334109.jpg [title] =>

IVa Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334101.jpg [title] =>

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26334099.jpg [title] =>

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Poslije devet godina u klubu, kapetanica ŽNK Splita i reprezentativka Hrvatske Iva Bukač (29) prešla je u redove gradskog rivala Hajduka. Zvučno je to pojačanje ‘bijelih‘ na poziciji lijevog beka, iako se mora napomenuti kako je iza Bukač duga pauza zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta njene jače, lijeve noge. Trebat će joj vremena da se vrati u natjecateljsku formu.

Posebno je to sve skupa zanimljivo zbog toga što Bukač već dugi niz godina već radi u Hajdukovom klupskom restoranu na Poljudu. Posjetili smo je na stadionu. Iza treninga, a prije posla, otkrila nam je pozadinu prelaska.

- Hajduk se ne može odbiti dvaput. Bilo je i prije interesa, ali tada je Split imao više rezultatske ambicije, osvojio titulu, igrao kvalifikacije Lige prvakinja, a Hajduk nije bio na sadašnjoj razini. U Hajduku su se u međuvremenu mnoge stvari promijenile nabolje i to me privuklo. Doslovno sam preko noći odlučila da je vrijeme za nove izazove, da pokušam pomoći ekipi koliko mogu kad se oporavim – rekla je Bukač.

- U Splitu sam provela predivnih devet godina, tamo sam stekla prijateljstva za cijeli život, ali odlučila sam se ići dalje. Posebno hvala bivšoj predsjednici Vinki Fabjanac, ona nam je svima bila kao druga majka, kao baka, kao ‘bankomat‘...

Lider Osijek ima dva boda više, ali i dvije utakmice manje u odnosu na Hajduk. Slijedi Split s bodom manje i utakmicom manje od Hajduka. Krajem ožujka nastavlja se prvenstvo, a pripreme počinju 22. siječnja.

- Osijek ima veliku prednost, ali vjerujem da se sve može napraviti. Nisam mogla vjerovati koliko je ekipa Hajduka bolja i zrelija u odnosu na prošlu sezonu, a ima još prostora za napredak. Uz kvalitetan rad nebo je granica, samo treba vjerovati i raditi.

Stručnjakinja za trofeje

Ako netko zna kako se osvajaju trofeji, znaš ti. Osvojila si ih deset. Imaš tri osvojena prvenstva Hrvatske i pet kupova sa Splitom, a po jedan trofej u tim natjecanjima s Osijekom.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

- Ništa nije nemoguće. Treba vjerovati. Još triput moramo igrati s Osijekom, Splitom... Sve je otvoreno. Ima prostora za smanjivanje razlike, još može biti svašta. Međutim, ako i ne osvojimo prvenstvo, sviđa mi se što se ovdje u Hajduku ekipa slaže gledajući dugoročno, što se daje prilika mladim igračicama koje su stigle kao djeca, ne miče ih se sa strane da bi se dovelo neka zvučna imena i pojačanja da bi se odmah sad osvojilo prvenstvo. Sviđa mi se taj spoj iskusnijih i mlađih igračica. Ne osvojimo li naslov ove sezone, doći će neke od idućih. Htjela bih da to bude odmah, kao i da od početka budem na raspolaganju jer sam željna treniranja, utakmica.

Kako napreduje oporavak?

- Ovo su prve pripreme u kojima neću kukati da mi je teško, nego koliko god bude teško bit će sretna što nakon osam-devet mjeseci mogu raditi ono što volim. Nadam se da ću se onda dobrim igrama u klubu vratiti opet i u reprezentaciju. Uskoro će biti sedam mjeseci od operacije. Sada sam u fazi trčanja i postupnog vraćanja treninzima. Trebat će mi vremena da se vratim u ritam treninga i utakmica. Kada sam razgovarala s ljudima iz kluba nisam im mogla točno njima reći kada ću biti spremna, u ožujku, travnju...

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkic/Cropix
---

Zbog ozljede nisi mogla ni igrati, ali ni raditi?

- Pet i pol mjeseci sam provela na dvostrukom bolovanju. Odjednom mi je nakon onog stalnog užurbanog ritma sve stalo. Četiri mjeseca nakon operacije sam počela raditi. Ipak, dok sam bila na bolovanju barem sam mogla uživo gledati utakmice Hajduka koje sam prije uglavnom propuštala jer sam imala svoje utakmice.

Imaju razumijevanja

Koliko ti je zahtjevno istovremeno igrati nogomet i raditi? Naime, dok su prvoligaški nogometaši u Hrvatskoj mahom profesionalci, to kod nogometašica baš i nije slučaj. Mnoge rade, studiraju...

- Moja sreća je da ovdje u Hajduku radim već šest i pol godina. Stvarno nikada nije bilo nikakvih problema, uvijek su imali razumijevanja za to, izlazili mi ususret. Ritam je ubitačan, ali imam sreću da imam dobru šeficu, kolege s kojima sve uspijem dogovoriti, mijenjati smjene. Mnogo su mi olakšali. Uvijek sam gledala da mi ne pati posao, ali i da u nogometu sve ispoštujem. Sada i igram u Hajduku pa će mi biti još nešto lakše.

---

image

Ivan Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Koliko ima profesionalki u našem ženskom klupskom nogometu?

- Jako malo. Može se živjeti od nogometa, ali zavisi to o tome u kojem si klubu, jesi li u Hajduku, Splitu, Osijeku... Sve skupa je podignuto na malo ozbiljniju razinu nego što je bilo, ali ima još mnogo prostora za napredak.

Moraš li raditi uz nogomet?

- Ja sam gledala da radim tako da jednog dana kada prestanem igrati imam nekakvo radno iskustvo, staž, stvorene radne navike. Ne mogu se trenutno zamisliti da samo treniram i igram. Takav mi je posao da mogu balansirati. Jedno vrijeme sam i studirala, vanredno Kondicijsku pripremu, ali to sada stoji, to mi je sve skupa u tom trenutku ipak bilo prevelika količina obveza.

Sada s Marijom Turkalj osim radnog mjesta dijeliš i svlačionicu?

- Osim što mi je kolegica, sada mi je i kapetanica.

Hoće li ti onda ‘naređivati‘ na dva mjesta?

- Ha, ha... Sve me strah toga, da se ne ‘prešalta‘ i na posao. Već mi prijeti da ću prvi tjedan biti zadužena za nošenje opreme! Mi smo već jako dugo prijateljice. Znamo se već 12-13 godina iz mlađih reprezentacija, a u Osijeku smo godinu dana bile suigračice.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Navijačica si Hajduka od malih nogu. S ocem si 2011. godine na Poljudu gledala utakmicu Hajduka i Barcelone povodom sto godina kluba?

- Uvijek kada bismo dolazili na more, na ljetovanje na Brač, tata bi me vodio na utakmice, pa bih mu govorila kupi mi šal, kupi mi ovo, ono... I prije Barcelone me vodio na Poljud. Pamtim Mladena Bartolovića kada je zabijao na utakmici sa Zagrebom. Kada smo bila djeca, kada bismo birali koji smo klub, uvijek sam bila Hajduk.

‘Baka iz Garešnice‘

Jesu li u tvojoj Garešnici, na ‘granici‘ Moslavine i Slavonije, većinom hajdukovci?

- Nisu baš.

A u tvojoj obitelji?

- Svi su osim pokojne bake, ona je bila za Dinamo. Nije sad da su neki ludi navijači, ali uvijek kada bi se gledalo za koga navijaš, to je bio Hajduk. Na mene je to prenio tata Alen. Voljela sam tada gledati Ibričića, bio je faca. Zbog njega sam i ja krenula igrati naprijed, pa su me ‘vraćali‘. Kada sam tek došla u Zagreb, u Agram, igrala sam u napadu 2-3 godine. Onda su mi rekli: ‘Zašto ti ne bi išla na lijevo krilo?‘. U Osijeku sam isto igrala lijevo krilo, a kada sam se vratila u Agram trebao im je lijevi bek za U19 reprezentaciju, pa je bilo: ‘Zašto ne bi ti probala?‘. Od tada je tako i ostalo.

Znala si u Splitu pokrivati i poziciju stopera, što s obzirom na tvoj nadimak ruši sve stereotipe?

- Mislila sam u sebi pa di ću ja na stopera, nadimak mi je ‘Mini‘! Skoro cijelu prošlu sezonu, dok ozljede, igrala sam stopera, jer prijašnji trener je na pripremama za kvalifikacije Lige prvaka želio to probati. No, vidjela sam da tu nije presudna velika visina, ako koristiš igračku inteligenciju, prepoznaješ situacije. U početku nisam bila zadovoljna tom pozicijom, na krilu i beku sam više sudjelovala u završnici, ali prihvatila sam to i snašla se. Sada više ni sama ne znam jesam li bek ili stoper. Rekla sam sama sebi kad se oporavim da neću ništa tražiti, samo da zaigram. Ako treba i branit ću, nije mi nikakav problem!

Dobila si nadimak ‘Baka iz Garešnice‘, po Blažu Baki Sliškoviću, a zbog toga što si zabijala pogotke iz kornera? Prvo si u završnici sezone 2018/19 na gostovanju u Osijeku u zadnjem kolu, u izravnom okršaju za naslov prvakinja, pogodila za konačnih 3:3 i tako potvrdila prvi naslov Splita. Tjedan dana kasnije iz kornera si zabila jedini gol na susretu protiv istih protivnica u finalu kupa.

- Bilo je još par utakmica iza toga, isto se događalo da zabijem direkt iz kornera, ali iskreno nisam to gađala. Tako je noga htjela.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Jednom može biti slučajno, ali teško da se dogodi dvaput, i to u ključnim utakmicama?

- Dobro, malo sam više felšala loptu. Kada smo vježbali kornere, uvijek je to bilo da više ide lopta na drugu stativu, put gola. Kada felšaš malo jače to vratara iznenadi, teško je to braniti, ali to nisam vježbala niti je to bio cilj. Gađala sam taj prostor gdje bi trebala doći suigračica, pa ako ona ne pogodi lopta ide prema golu. Ima tu malo i sreće. Tako se poklopilo u ključnim utakmicama – skromno će Iva.

Bolja nego prije

Samo nastavi tako i u Hajduku!

- Daj Bože. Samo da noga bude kao prije. Mislim da će biti i bolja. Mnogo sam vremena provela na jačanju noge. To mi je prije bilo dosadno, a sada šest mjeseci ne izlazim iz teretane. Toliko sam u teretani da sanjam loptu. Rekla sam da ću kupiti jednu plišanu loptu da spavam s njom.

---

image

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix
---

Kako ti je u Splitu ovih devet godina?

- Split mi je kao drugi dom. Stvorila sam ovdje svoj život, imam tu prijatelje. Bilo je ponuda, ali ne mogu se zamisliti da odem iz Splita.

Svi sanjaju inozemstvo?

- Ja ne, sanjam ostati ovdje. Jednom kada prestanem igrati mislim da ću ostati u Splitu. Zaposlena sam za stalno, ako završim fakultet imam više mogućnosti nego u Garešnici. A u Zagrebu se ne vidim. Živjela sam tamo godinu dana, ali više sam bježala doma nego što sam bila u Zagrebu. Nisam se tamo našla, ne sviđa mi se ta gužva, kada je sve užurbano. Ovo splitsko ‘pomalo ćemo‘ mi je taman.

Onda si ispunila snove, živiš gdje želiš, a igraš u klubu za koji navijaš?

- Sigurno. Kao djevojčica sam sanjala igrati za Hajduk, a mislila sam da je to nemoguće zbog toga što tada klub nije ni imao ženski sastav. Još da je napraviti korak više i osvojit prvenstvo, onda mogu otići i u mirovinu!

Na radnom mjestu ili na travnjaku?

- Vidjet ćemo hoće li to biti posao ili nogomet!

---

image

Iva Bukač i naš novinar Frane Vulas

Jakov Prkić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkic/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix
Jakov Prkić/Cropix

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix

Ivan Bukač

Jakov Prkic/Cropix

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix

Iva Bukač i naš novinar Frane Vulas

Jakov Prkić/Cropix

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix

IVa Bukač

Jakov Prkić/Cropix

Iva Bukač

Jakov Prkić/Cropix

Iva Bukač

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/filmska-prica-s-poljuda-dosla-je-iz-garesnice-i-servirala-snicele-livaji-i-ekipi-a-sad-ce-biti-u-susjednoj-svlacionici-1354297 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9555bd9ac347210bc2ddda8a412f6ba4c59dc012 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Filmska+pri%C4%8Da+s+Poljuda%2C+do%C5%A1la+je+iz+Gare%C5%A1nice+i+servirala+%C5%A1nicele+Livaji+i+ekipi%2C+a+sad+%C4%87e+biti+u+susjednoj+svla%C4%8Dionici&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ffilmska-prica-s-poljuda-dosla-je-iz-garesnice-i-servirala-snicele-livaji-i-ekipi-a-sad-ce-biti-u-susjednoj-svlacionici-1354297 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ffilmska-prica-s-poljuda-dosla-je-iz-garesnice-i-servirala-snicele-livaji-i-ekipi-a-sad-ce-biti-u-susjednoj-svlacionici-1354297 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Mini Baka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HajdukMini Baka

Filmska priča s Poljuda, došla je iz Garešnice i servirala šnicele Livaji i ekipi, a sad će biti u susjednoj svlačionici

Piše Frane Vulas
10. siječnja 2024. - 18:58

Poslije devet godina u klubu, kapetanica ŽNK Splita i reprezentativka Hrvatske Iva Bukač (29) prešla je u redove gradskog rivala Hajduka. Zvučno je to pojačanje ‘bijelih‘ na poziciji lijevog beka, iako se mora napomenuti kako je iza Bukač duga pauza zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta njene jače, lijeve noge. Trebat će joj vremena da se vrati u natjecateljsku formu.

Posebno je to sve skupa zanimljivo zbog toga što Bukač već dugi niz godina već radi u Hajdukovom klupskom restoranu na Poljudu. Posjetili smo je na stadionu. Iza treninga, a prije posla, otkrila nam je pozadinu prelaska.

- Hajduk se ne može odbiti dvaput. Bilo je i prije interesa, ali tada je Split imao više rezultatske ambicije, osvojio titulu, igrao kvalifikacije Lige prvakinja, a Hajduk nije bio na sada...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 20:15