StoryEditorOCM
HajdukGORE DRUŠTVENE MREŽE

E moj Leko, moga ti je Kale minjat Livaju, ali nisi ima hrabrosti. Bez jedne noge bolji je od svih šta će doć u Hajduk

Piše Marko Bilić
1. srpnja 2023. - 17:14

Nikola Kalinić više nije igrač Hajduka. Trener Ivan Leko više ga ne vidi u svojim planovima. (Ne)očekivana je to jučerašnja vijest s Poljuda koja je, kao i svaka druga s Poljuda, pokrenula lavinu komentara među navijačima Hajduka, kao i onih, uglavnom zluradih, obojenih drugim klupskim bojama.

Za i protiv. Kao i uvijek, u svemu. Stara je narodna: još se nije rodio ‘ko je svima ugodio. Jedni pozdravljaju ovu odluku, dok drugi misle da je Kale trebao ostati u Hajduku, da još itekako može pomoći Bijelima. Komentara koliko ‘oćeš. Jedni ne štede Leku i upravu Hajduka, a drugi samog Kalinića.

Ajmo prvo s ovima što drže Nikolinu stranu. Primjerice Tomislav, koji poručuje "ako su skupa mogli igrat i bit moćni Umut i Livaja, mogli su bez problema skupa igrat i Kalinić i Livaja".

Martinu smeta navijačko licemjerje:

- Ovi što su mu klicali prije godinu dana sad ga pljuju ko zadnje smeće. Zaboravljaju da je Hajduk na Kaliniću zaradio jednu od najvećih odšteta u povijesti. Neka zareda par loših utakmica, za čas će se i Livaji prst okrenut prema dolje!

"Neki su zaboravili da je Kalinić dite Hajduka", poručuje Slavko, a sličnog je mišljenja i Luka: "Ne mogu vjerovat da se olako riješilo igrača njegove kvalitete. Preslab je Hajduk za takve luksuze".

Stipe je isto drži stranu sad već bivše "bijele devetke", a svojim komentarom "Volio bih da Nikola zaigra negdje u HNL-u i svojim igrama demantira stručnu procjenu Leke" pokrenuo je svu silu komentara kontra trenera Hajduka.

- E moj Leko, bez jedne noge on je bolji od svih šta će doć. Kakva li nas crna formacija čeka kad za ovakvog igrača nema mista u njoj!? - pita se i istovremeno iščuđava Ante.

- Mogao je još dobro koristit Hajduku, ali ga trener vidi isključivo kao zamjenu za Livaju koji zbog fizičke spreme može igrat samo špicu. Bilo je utakmica u kojima je i Livaju trebalo vadit pola sata prije kraja i stavit Nikolu, ali trener nije imao hrabrosti.

"I Leko će brzo" tvrdi Dada, isto misli i jedan Ercegović...

image

Livaja i Kalinić

Vojko Basic/Cropix

Naravno, postoji i druga strana, jednako brojna, koja smatra da je ovo pravi potez Hajduka. Da je Nikola "za penziju".

- Zašto je uopće dolazio? Zna li itko u Hajduku? (Dejan)

- Davno si ti završija karijeru. (Ivica)

- Doveden kao zvijezda, a igrao skoro ništa i osvojio ništa. (Matko)

- On jedva trči. (Zlatko)

- 2/3 vremena od kad se vratio je ozlijeđen. (Tomislav)

- Taj pojačanje ne može bit ni u Dragovoljcu. (Stjepko)

Zvone je bio grublji u izričaju "Nije on ništa bolji od Duje Čopa. Kopačke u ruke i pravac Solin ili Dugopolje, ako mu je do igre".

Goran ga vidi u Šibeniku, Tihomir u Omladincu iz Vranjica, a Damir u četvrtoj županijskoj ligi, ali to je već ruganje.

Kako god. Kale više nije "bijela devetka", a nitko se još nije rodio tko je svima ugodio, Pa ni on.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:05