StoryEditor
Hajdukdževad prekazi

Bivši igrač Bijelih i legenda Galatasaraya: Volio bih da Hajduk nađe snage za iznenađenje

24. rujna 2020. - 09:57
AFP

‘Ovo je utakmica mojih uspomena’ - javio nam se Dževad Prekazi, s Hajdukom sudionik polufinala Kupa UEFA 1984. protiv Tottenhama, a kasnije sedam godina u Galatasarayu kao najskuplji stranac toga vremena u Turskoj i dugo rekorder po broju nastupa za Galatu od stranaca i još k tome stranac koji je dao najviše golova!

- Dugo sam igrao dolje, sedam godina nije malo. I tek me nedavno po broju nastupa skinuo golman, Urugvajac Muslera.

Možda se i vidimo - kaže.

- Najavili su da će me pozvati, doduše možda, pa tko zna. Imam vremena još stići u Istanbul. Volio bih to vidjeti, Hajduka kojeg dugo nisam gledao, mada sada nije na granama kao nekad i to mi je mnogo žao.

Čuvena greda Tottenhamu

Misli odlete na Tottenham i 1984, polufinale u Londonu, na White Hart Laneu, greda se još trese...

- Falilo je malo sriće – ode Prekazi na dalmatinski, to mu je ostalo u ušima.

- Malo sriće, samo da je onaj moj udarac bio malo niže, a ne u gredu i da je Pešić svoju šansu iskoristio.

Može li Hajduk imat „malo sriće” u Istanbulu?

- Uvijek može, to je nogomet. Baš me zanima kad utakmica krene kako ću se ponašati, dok budem gledao za koga će moje srca da lupa. U Hajduku sam bio relativno kratko, ali su emocije snažne, bili smo tada najbolja momčad u Jugoslaviji, mogli smo osvojiti i titulu prvaka i Kup UEFA, a ne samo domaći kup.

Ljubavi života

Nećete nam otkriti za koga ćete sad navijati?

- Ja navijam za Liverpool! A moje ljubavi života su Partizan, Hajduk i Galatasaray. To se ne briše. Volio bih da Hajduk nađe snage da iznenadi, to bi mi godilo uz televizijski prijenos, ako ne doletim u Istanbul u zadnji čas.

Upućeni ste u zbivanja, nedavno ste bili komentator na BeIN sportskom TV-kanalu za Tursku?

- Pa da, zovnu me često, rado odem. Galatu pratim godinama, sad su krenuli furiozno. Baš su puno dobar tim. Lako su riješili Basaksehir. Ali u nogometu se nikad ne zna, hoće li igrati kompletni, puno toga odlučuje. Volio bih vidjeti Hajduka snažnog, moćnog... - rekao nam je Prekazi čekajući „last call for Istanbul”. Zovnu li da doleti u zadnji čas. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 12:38