StoryEditorOCM
Hajdukpripreme bijelih

Bila noć u Puli, predskazanje šampionske titule Hajduka, pogledajte galeriju

Piše Slaven Alfirević
13. siječnja 2024. - 22:49

Ruke ćemo skupa za bile dići, ko jedno srce za Hajduk ćemo biti - orilo se u Puli u subotu navečer. Priređena je, naime, Bila noć, klupska zabava "bijelih" u organizaciji Društva prijatelja Hajduka u Puli. I to po prvi put nakon više od 30 godina, DPH Pula organizirala je “Bilu noć” u Domu hrvatskih branitelja, u svome gradu poznatom i po Vespazijanovoj Areni.

Hajduk je na pripremama u Istri, u Umagu i to je bila prigoda da na fešti lako nazoče i predstavnici Hajduka, skoknuli su na jug do Pule nogometaši Ivan Lučić i Zvonimir Šarlija, te sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Iz Umaga do prijatelja u Puli, nije bilo daleko.

Predsjednik DPH Pula Davor Sabatti izvijestio nas je:

- Želja svih nas je da na ovaj način okupimo članove, prijatelje i simpatizere Hajduka u Istri, drago nam je da smo uspjeli i da su nam podršku došla dati i ostala Društva prijatelja Hajduka iz ostatka Hrvatske i naravno prije svega prvotimci Hajduka i članovi stručnog stožera. Radujemo se njihovu dolasku i posebno smo im zahvalni. Radujemo se i nastavku prvenstva i novim susretima na tribinama diljem Hrvatske - poručio nam je Sabatti.

U organizacijskom poslu velik dio odradio je i Dalibor Macan, uz dakako predsjednika Sabattija  i ostale članove Društva prijatelja. Nazočne na fešti Hajduka u Puli zabavljali su Giuliano i Lucky band, a Dom hrvatskih branitelja proključao je ulaskom delegacije Hajduka u svečanu dvoranu, kad su došli Zvonimir Šarlija i Ivan Lučić, te Mindaugas Nikoličius.

Posebno oduševljenje nastalo je kad se okupljenima, u ime delegacije Hajduka obratio, kako kažu u Puli, najbolji stoper lige Zvonimir Šarlija. Zahvalio je Šarlija domaćinima na pozivu i dobrodošlici, biranim riječima, te pozvao sve da ih podrže u nastavku prvenstva, kao što su  pulski stadion "Aldo Drosinu" ispunili prilikom nedavnog posljednjeg gostovanja Hajduka u Puli.

Treba li reći da ih sve na okupu drži ista misao, "samo jednu želju imam..." To se podrazumijeva. A nesumnjivo je velika stvar da se nakon 30 godina u Puli priredila Hajdukova Bila noć.

I to kao da spada, rekli bismo, u predskazanje osvajanja šampionske titule.

image
Leticija Božac
image
Leticija Božac
image
Leticija Božac
image
Leticija Božac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 00:48