StoryEditorOCM
Domaći nogometpripreme za euro

Zlatko Dalić nakon prve provjere zadovoljan: Dobili smo sve što smo htjeli

Piše sport sd
3. lipnja 2024. - 23:18

Hrvatska reprezentacija upisala je sigurnu 3:0 pobjedu nad Sjevernom Makedonijom u prvoj pripremnoj utakmici za nadolazeći Euro u Njemačkoj. Dvostruki strijelac za Vatrene na Rujevici bio je Lovro Majer, dok je posljednji, i svoj premijerni, pogodak postigao Marco Pašalić. Poslije utakmice izjavu za medije dao je izbornik Zlatko Dalić.

- Čestitam dečkima. Napravili smo što smo htjeli, nitko se nije ozlijedio, lijepi ambijent na Rujevici. Odlična utakmica, sve je prošlo najbolje.

Majer je još jednom pokazao da je odličan u prekidima.

- Odigrao je jako dobro, prvi gol dao je iz prekida, jako važan, bio je rastrčan, promijenio je dvije pozicije. I drugi dečki su bili na nivou, treba se privikavati, odradili smo šest treninga.

Baturina je igrao na drukčijoj, povučenijoj poziciji.

- Znamo što on može, htjeli smo da ima i fazu obrane, treba se navikavati na to, na teže protivnike. Htjeli smo vidjeti može li to. Znamo koja je njegova najbolja pozicija, desna strana ili iza špice.

Kovačić je upisao 100. nastup za Vatrene.

- Stota utakmica, Mateo je još uvijek mlad. Kad pogledamo gdje je sve igrao, nešto fantastično, lijepi jubilej. Drago mi je da smo to proslavili, da je bio kapetan. Želim mu puno sreće i u reprezentaciji i u klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 11:37