StoryEditorOCM
Domaći nogometKVALIFIKACIJE

Zadar prvu utakmicu izgubio! Dobro su krenuli, ali su ih gosti ‘zaledili‘ početkom drugog poluvremena

Piše Ivica Gjergja
11. lipnja 2023. - 19:29

Atmosfere i sam šušur pred igralištem i na tribinama Stanova podsjetio je na nedavnu posjetu gledatelja na košarci kada su košarkaši Zadra osvoji naslov prvaka Hrvatske.

Sam susret je počeo, dojma smo, oprezno no igrači Zadra u dva navrata prijete preko Jerbića nakon kornera i Viduke, ali je vratar Dalipagić bio siguran. U devetoj minuti sam kao duh bio je Zakarić tukao glavom „u ništa“, a samo dva minuta isti igrač isto radi. Vezu Zadrani, svaki njihov dobar potez je nagrađen dugotrajnim aplauzom. Pitali su se gledatelji je li trener Pamić prepustio inicijativu Zadru, prema onom na terenu da u 15 minuta nisu imali niti jednu akciju, nego su se branili.

Taman kad smo ih prozvali Karlovac je 17. minuti su u dva koraka došli do gola Zadra, no Mrkela otklanja opasnost, da bi u 24. minuti Karlovac prvi put bio u prigodi, korner sa lijeve strane izveo je Bunoza najviši u buketu bio je Pausić koji tuče pokraj gola. Rekli bi premalo ostali su dužni navijačima.

I dalje nastavljaju svoju napadačku igru Zadrani i onda u 32. minuti Čurjurić je dubinskom loptom pronašao Banovića koji neometan od nikoga sa nekih 10-tak metara lijevom nogom upućuje loptu u lijevi donji kut za 1:0. Primicanjem kraja prvog dijela Karlovac je dva puta pokušao nešto uraditi preko Ribara i Kurečkog i to sve iz kornera.

Samo što je susret počeo u drugom dijelu potentni Ribar je probio desni bok ubacio za Parackog koji je „zaledio“ Stanove i poravnano rezultat na 1:1, vratar Matasović nije ništa mogao. Poslije „šoka“ Zadra se budi Zakarić i Torbarina prijete bez učinka. A onda još jedna „šok“ za Zadar, Opet je „potegao“ Ribar ovaj put po sredini terena s loptom i kada je došao na vrh kaznenog prostora tukao je vratar Matasović brani odbio je loptu, pritrčao je Mataiazh i povisuje na 1:2, minuta je 60. Nešto su agilniji Zadrani i u 71. minuti izvrsno je opalio Viduka ali u gredu, koja se i sada trese. U 82. minuti je Muić bio u prodoru u kaznenom prostoru dojma smo da je gurnut, no sudac je nastavio igru.

Možemo završiti susret onim što je trener Pamić kazao pred utakmicu da mora Karlovac biti pravi i dati maksimum te pokazati tko je bolji već na ovom susretu.

Semafor

ZADAR – KARLOVAC 1919 1:2 (1:0)

ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 2500.

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina) - 7.

Strijelci: 1:0 Banović (32), 1:1 Paracki (46), 1:2 Matiazh (60).

Najbolji igrač: Ivor Ribar (Karlovac).

ZADAR: Matasović (6), Muić (6,5), Mrkela (6,5)(od 75. Vuko -), Banović (7), Čurjurić (6,5), Jerbić (6,5), Viduka (7), Djevaljekaj (6,5)(od 85. Barićević -), Zakarić (6,5), Pranjić (6), Torbarina (6). Trener: Dragan Blatnjak 6,5.

KARLOVAC 1919: Dalipagić (6,5), Ribar (7,5), Stepinac (6), Paracki (6,5), Zavalić (6), Medynskyy (6,5), Paušić (6), Matiazh (6,5), Pamić (6,5), Kurečki (6,5)(od 64. Srbljinović -), Bunoza (6,5). Trener: Igor Pamić 6,5.

Oproštaj Banović i Subašića

Pred početak kvalifikacijskog susreta odvila se jedna mala svečanost u kojem su se Igor Banović i Danijel Subašić oprostili od aktivnog igranja nogometa, te su im udijelili prigodne darove, predsjednica kluba Iva Bokanović i gradonačelnik Branko Dukić.

Puna loža

Pored Ive Bokanović predsjednice HNK Zadra u svečanoj loži zamijećeni su Predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Darko Banić predsjednik NS Zadarske županije, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, Neven Šprajcer voditelj svih natjecanja HNS-a, Ante Čačić trener, Ivica Datković, Stanko Mršić, igrač Marin Tomasov i mnogi drugi javni kulturni i sportski djelatnici

image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 14:16