StoryEditorOCM
Domaći nogometpreuzeo dinamo

Velimir Zajec ističe: Još uvijek nismo sigurni što su sve obveze te kako će novac od ugovora biti raspoređen

Piše Niko Matičević/SN
11. ožujka 2024. - 21:50

Nakon pobjede na povijesnim demokratskim izborima u Dinamu, novi predsjednik Dinama Velimir Zajec gostovao je u Dnevniku Nove TV. Zajec je dobio ukupno 31 glas od 52 prisutna skupštinara. Barišić ih je dobio 19, dok su dva ostala suzdržana.

Izašli ste pred navijače Dinama kao i 2000. godine, kada je Dinamu vraćeno ime, koji je po vama važniji trenutak?

- Ne znam koji je važniji, i onaj je bio značajan kao ovaj. Teško mi je odlučiti koji je veći.

Jesu li Vam osobno čestitali čelni ljudi drugih klubova?

- Javili su mi se iz Osijeka, Hajduka i svi ostali. Dobio sam službene čestitke, što me iznimno veseli. Namjeravam unaprijediti odnose između Dinama i ostalih klubova te promicati bolju suradnju u hrvatskom nogometu, izbjegavajući nepotrebne nesuglasice. Naš fokus je posvećen sportu, odnosno nogometu.

Danas Vam je bio prvi dan na funkciji predsjednika. Kakav je bio?

- Imao sam sastanak s Jakirovićem i bio je izvrstan. Bit će trener Dinama sve dok to želi, naravno, uz uvjet da postiže rezultate. Što se tiče igrača, bio sam s njima, razgovarali smo, a između šale i ozbiljnosti, iznio sam im svoje stavove. Razumijem da su mladići i žele opušteniji odnos nego što ga trenutačno imaju. Trudit ću se biti prema njima kao što su nadležni bili prema meni u moje vrijeme, pišu Sportske novosti.

Imate li uvid u financijsko stanje kluba?

- Trenutačno stanje je zadovoljavajuće. Međutim, još uvijek nismo sigurni što su sve obveze te kako će novac od ugovora biti raspoređen. Detalje poput visine plaća igrača i svih zaposlenika u klubu saznat ćemo nakon temeljite financijske provjere.

Kakvo je stanje s trenutnom upravom kojoj mandat traje još tri godine?

- Smatram da je važno zadržati aktualnu Upravu. Postoji način da to funkcionira i vjerujem da je moguće postići taj cilj. Prisutnost Vlatke Peras u klubu je ključna, jer kontinuitet u upravljanju je od iznimne važnosti. Vjerujem da će se to i ostvariti.Mi smo šefovi, uvijek kažem da nas ima više.

Jeste razgovarali s Lukom Modrićem ili Zvonimirom Bobanom?

- Imamo redovite razgovore s Bobanom i podržava nas; on je naš saveznik. Na neki način, mogu reći da je Modrić moj "izum" jer sam ga doveo u klub. Međutim, nisam razgovarao s njim u posljednje vrijeme. Što se tiče njegovog eventualnog povratka kao igrača, nisam uvjeren da će se to dogoditi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 11:53