StoryEditorOCM
Domaći nogometpriče sve glasnije

Vatreni na korak do velikog transfera: Napušta HNL i potpisuje za bundesligaša?!

Piše Siniša Lončar/SN
4. lipnja 2024. - 17:02

Rijekin vratar i kapetan Nediljko Labrović je, kako sada stvari stoje, na korak od odlaska s Rujevice i potpisa ugovora za svoj novi klub.

Naravno, riječki vratar rodom iz Glavica pokraj Sinja trenutno je u krugu reprezentacije koja se priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj i osobno nije uključen u cijeli posao, no čini se da bi nova destinacija sjajnog vratara Rijeke mogla biti upravo njemačka Bundesliga, konkretno Augsburg, u kojem trenutno igraju dvojice donedavnih hrvatskih reprezentativaca, Dion Drena Beljo i Kristijan Jakić, pišu Sportske novosti.

Stasiti 24-godišnjak, koji je u prethodnoj natjecateljskoj sezoni bio jedan od najboljih pojedinaca Rijeke u (ne)ravnopravnoj borbi za dvostruku državnu titulu, izuzme li se sama završnica prvenstva u kojoj nitko, pa niti Labrović, nije baš briljirao, sačuvao je svoju mrežu u čak 18 ligaških utakmica, što je nedvojbeno hvalevrijedan uspjeh.

Drugim riječima, u više od polovice utakmica u kojima je branio od njih 35 (posljednju utakmicu protiv Slaven Belupa branio je Zlomislić), Labrović je s terena izašao bez primljenog pogotka, što je već sam po sebi dovoljan podatak koji kazuje kolika je njegova kvaliteta. Naravno, u brojnim utakmicama i stoperski dvojac Galešić – Radeljić znatno mu je olakšao posao, kao i gotovo cijela momčad požrtvovnim defenzivnim aktivnostima.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Da bi Labrović zaista mogao karijeru nastaviti u Njemačkoj, potvrdio je i Rijekin sportski direktor Darko Raić-Sudar navodeći konkretnu ponudu jednog kluba, no pitanje je hoće li iznos od dva i pol do tri milijuna eura, kako se neslužbeno priča o visini odštetnog iznosa, zadovoljiti predsjednika Damira Miškovića.

Čak je i Transfermarkt, popularna stranica za procjene vrijednosti igrača, upravo Augsburg, u svom odjeljku namijenjenom za glasine, naveo kao novu destinaciju riječke “hobotnice”.

Istina, vjerojatnost kojom su označili taj transfer procijenjena je tek na 8 % pozivajući se na neke izvore iz hrvatskih medija, no trend je označen uzlaznom, zelenom strelicom, pa bi ta vjerojatnost u sljedećim danima svakako mogla – rasti.

Labrović je jedan od igrača kojeg se posljednjih nekoliko prijelaznih rokova povezivalo s raznim klubovima iz liga Petice, no ovog se puta stvari čine nešto drugačije, konkretnije, posebice ako se zna da Labrović ulazi u posljednju godinu ugovora u Rijeci i da je već dokazana, reprezentativna golmanska vrijednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 05:18