StoryEditorOCM
Domaći nogometne ide Feratu

Varaždin slavio nakon festivala ‘nemogućih‘ promašaja, Lokomotiva u sve većoj krizi, čudo je da nisu teže stradali

Piše Toni Roić/SN
1. rujna 2024. - 20:32

Varaždin je mogao do vrha napuniti mrežu Lokomotive, ali i s minimalnih 1:0 je s tri boda napustio Zagreb, a domaće ostavio u brigama i bez pobjede nakon pet odigranih kola, pišu Sportske novosti.

Stigao je i rujan, ali nije otišla zagrebačka ljetna žega koja je i u predvečerje s 31 stupnjem u hladu dočekala nogometaše Lokomotive i Varaždina. Domaćini su u startnoj jedanaestorici predstavili dobro znano lice, sada 34-godišnjeg veznjaka Domagoja Antolića, nekad kapetana Dinama i igrača Lokomotive, koji se nakon šest godina i igranja za Legiju i Damac vratio u klub s Kajzerice.

image
Damir Krajac/Cropix

Samo dva boda iz uvodna četiri kola stavljali su momčad trenera Silvija Čabraje u poziciju da mora tražiti i prvi trijumf, ali Varaždin se unatoč nešto povučenijem gardu već u uvodnim minutama pokazao kao čvrsti i disciplinirani suparnik, čije linije nije bilo jednostavno probiti. Gosti su prvi i opasno zaprijetili, složili su dobru akciju u 19. minuti, Mamić je gurnuo loptu na lijevu stranu Šegi, koji vraća u sredinu šesnaesterca za natrčalog Marka Dabru, ali jaki prizemni udarac odlično brani Zvonimir Šubarić.

Još bliži vodstvu gosti iz baroknog grada i negdašnje prijestolnice tadašnje Banovine Hrvatske (od 1767. do velikog požara 1776.), bili su u 35. minuti i skoro je nevjerojatno kako iz tri udarca u razmaku od 10 sekundi nisu pogodili mrežu Zagrepčana. Najprije je pucao Šego, Šubarić obranio, a odbijenu loptu primio Mitrovski i opet pucao s desetak metara, ali vratar domaćih opet skida, da bi se lopta opet odbila Makedoncu, koji lijevom nogom loptu šalje u stativu. Hvatali su se za glavu igrači, klupa i brojni navijači Varaždinaca na tribinama, a imali su i zbog čega.

image
Damir Krajac/Cropix

Kazna za promašaje umalo je goste stigla u 40. minuti kada je u odličnom solo-prodoru Mudražija ušao u šesnaesterac i dao povratnu loptu. koju ipak nitko od njegovih suigrača nije stigao poslati u mrežu, već je bila izbijena u korner. Ubrzo je s distance pokušao i Goričan, ali je Zelenika njegov udarac izbacio u korner, pa se na poluvrijeme otišlo s početnim rezultatom.

Propušteno iz prvog dijela Varaždinci su ipak nadoknadili vodećim pogotkom u 51. minuti. Šego je dobio dubinsku loptu i prošao čuvara, a kada je ušao u šesnaesterac, vratar Šubarić ga je srušio, a sudac Kolarić bez razmišljanja pokazao na kazneni udarac. Dimitar Mitrovski je snažnim udarcem pogodio za 0:1 i stavio u težak položaj domaće, koji su i dotad malo dobroga pokazali.

image
Damir Krajac/Cropix

U 58. minuti mogao je Dabro povisiti prednost gostiju, kada je ušao u šesnaesterac s desne strane, ali pucao je pokraj okvira i upropastio zicer. Osam minuta kasnije i Mitrovski pokušava iz voleja, ali je izblokiran, no unatoč tome stjecao se dojam kako gosti kontroliraju situaciju na terenu jer Lokomotiva nije mogla ostvariti pritisak, niti doći do šansi za izjednačenje.

U 78. minuti prodorni Šego je poslije “tunela” suparniku servirao zicer Mitrovskom, ali stativa i Šubarić opet su spasili Zagrepčane, a slično je bilo i pet minuta kasnije kada je pucao Mamić. Varaždinci zasluženo doma nose sve, pišu SN.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:20