StoryEditorOCM
Domaći nogometRAZBIJA PREDRASUDE

Ovaj mladić igra nogomet u HNL-u, završio je MIOC s 5.0, državni je prvak u matematici i rastura na fakultetu! Bravo!

Piše M. Bi.
7. siječnja 2024. - 12:52

Nismo za stereotipe, još manje za generaliziranje ili ljepljenje etiketa, ali ipak nije baš - ubičajeno. Da nogometaš najvišeg ranga ima sve petice u studentskom indeksu. A upravo to je slučaj s Vanjom Vukmanovićem, 19-godišnjim igračem Rudeša, koji doslovno rastura na Fakultetu elektronike i računarstva.

Mladi Zagrepčanin niže same petice na FER-u, ponajbolji je student na godini, prošlu godinu bio je državni prvak u matematici, a istodobno je upisao 16 nastupa u HNL-u! Nogomet i fakultet očito mogu zajedno, ako je netko uopće imao dvojbi oko toga.

- U gimanziji sam sve razrede završio s prosjekom 5.0, a nakon završenog MIOC-a isto sam nastavio i na prvoj godini fakulteta. Skoro sam riješio sve ispite s prve godine, ostao mi je samo jedan. Najviše učim od doma – rekao je za Sportske novosti.

Sjajno gura u svemu čime se bavi, razbija predrasudu da nogomet i fakultet ne idu zajedno, no, neki prioritet ipak mora postojati u njegovim planovima.

- Gurat ću i nogomet i fakultet koliko god mogu. Ali, ako dođe do situacije da to više nije održivo nogomet će ipak biti prioritet. Nije strašno ako fakultet ne završim u roku.

Što reći nego - bravo, Vanja.

image

Vanja Vukmanović (plavi dres)

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:07