StoryEditorOCM

Stigla i potvrda, Dinamo želi dovesti bivšeg reprezentativca i sina nekadašnjeg predsjednika Hajduka

Piše Dražen Antolić/SN
20. prosinca 2023. - 18:11

Dinamo je zainteresiran za vratara Ivu Grbića kojeg želi ove zime dovesti iz Atletica. To je informacija koja se pojavila u medijima, a potom smo je provjerili i dobili potvrdu, pišu Sportske novosti.

Grbić ima ugovor s madridskim klubom do ljeta 2024. godine. Stigao je 2020., tada su ga Lokomotivi platili 3,5 milijuna eura. Dinamo je zasad samo zainteresiran, ali još se nije javio Atleticu i započeo pregovore, to će učiniti kad bude imao pravo po propisima nakon 1. siječnja odnosno u zimskom prijelaznom roku. Tada se smije dogovarati i s igračem jer šest mjeseci prije isteka ugovora svako ima prvo pregovarati o svojoj budućnosti.

Po nekim izvorima Atletico bi mogao tražiti dva milijuna eura, po drugima cifra ne bi trebala biti tako visoka. Nakon što smo dobili potvrdu da Dinamo želi Grbića, a i po našim informacijama golman nije nesklon dolasku u Maksimir, sve je u rukama Atletica.

Grbić se nije mogao nametnuti u tom klubu jer kraj Jana Oblaka bio je osuđen za status vječne pričuve. Branio je samo kad je Slovenac bio ozlijeđen i to u pravilu dobro. Igrao je i za Vatrene, ali izgubio je status nakon nekih lošijih izvedbi dok je bio na posudbi u Lilleu. Za Atletico ima 14 nastupa, za Lille ih je bilo 29.

Žele li Grbića i Dinamovi navijači to ćemo tek doznati. Zna se da je Grbić veliki hajdukovac, da mu je otac bio predsjednik splitskog kluba, a Modre i Bijele čeka borba za titulu u kojoj bi Grbić, ako dođe u Zagreb, trebao odigrati bitnu ulogu. To da je netko hajdukovac u pravilu nije smetalo dinamovcima, ako "gine" kad odjene Dinamov dres.

Grbić je kod potpisa ugovor s Ateticom španjolskim medijima izjavio:

- Ja sam iz Splita, tamo igra najveći klub u Hrvatskoj.

U nogometnom profesionalizmu odavno već nema ljubavi, ako njemu ne bi bio problem stati nasuprot Bijelih, primjerice u derbiju na Poljudu, ne bi ni većini pristaša Modrih, ali svakako Dinamo i navijači prije eventualnog sklapanja posla moraju to raščistiti. Da se ne bi ponovio slučaj Mirka Hrgovića iz 2008. godine koji je dočekan na nož, iako su tada bile drugačije okolnosti. Iza Grbića nema incidenata...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:20