StoryEditorOCM
Domaći nogometžele nazad

Solinjani angažirali mladog sportskog direktora, vodio je već sportsku politiku Hajdukovog partnerskog kluba

Piše Sport SD
12. lipnja 2024. - 15:13

Proteklu sezonu u Solinu žele što prije zaboraviti i već se krenulo sa slaganjem križaljke s rješenjima za povratak u drugoligaško društvo. Ispadanje u Drugu NL nije rezultat kojem su se nadali, ali kako se može čuti od Solinjana ‘nekad treba pasti da bi se počelo graditi na zdravim osnovama‘.

Nitko uz Jadro nije zadovoljan ni time kako se vodila sportska politika kluba i organizacija pa se gleda kako ju podignuti na profesionalniju razinu. Prvi korak u tom smjeru je jedno važno imenovanje uz Jadru, a to je ono sportskog direktora. 

Sportsku politiku kluba će u narednom periodu voditi Slavko Brekalo, donedavni sportski direktor Širokog Brijega. 34-godišnji Brekalo bio je sportski direktor u Širokom Brijegu i prilikom dogovora partnerske suradnje s Hajdukom. U njegovom mandatu u klub je stigao Marijan Budimir na mjesto trenera dok su Marko Capan i Jere Vrcić bili posuđeni igrači u sklopu suradnje.

Još prije Širokog Brijega ovu funkciju je Brekalo obavljao i u Posušju, a pred njim je postavljen cilj ekspresnog povratka u viši rang. Za Široki Brijeg i Posušje je igrao tijekom igračke karijere koju je većinom proveo u Bosni i Hercegovini, a okušao se i u dresu Neretvanca te Krškog. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 18:39