StoryEditorOCM
Domaći nogometpropali ‘heroj‘

Rijeka i dalje plovi, dok Dinamo dobro roni: Jakirović je od izbavitelja zatvorio sva vrata, pa tako i ona na Poljudu

Piše Sport SD
22. listopada 2023. - 11:12

Sergej Jakirović je u kolovozu iz Rijeke stigao u Dinamo. I tada su ga u Maksimirskoj 128 dočekali kao heroja ili izbavitelja iz očigledne loše situacije u kojoj su se Modri našli već u ljeto. Otkaz bivšem treneru Igoru Bišćanu nakon debakla u Ateni protiv AEK-a u kojem je njegova momčad prokockala play-off Lige prvaka, mnogim simpatizerima zagrebačkog kluba pao je kao sjekira u med.

Nije se dugo čekalo na novog šefa na klupi, jer Jakirović je bez razmišljanja napustio klub s Rujevice i preselio u metropolu. Iznenada, šokantno, "s plaže", a nakon takvog dolaska pretrpio je i brojne prozivke kako se to ne radi na takav način...

Rijeku je prošle godine s dna HNL-a uzdigao do Europe, krenuo odlično i ove sezone pa završio u - Dinamu. Mislilo se kako će momčad s Kvarnera potonuti nakon što ih je napustio njihov vođa. A Rijeka? Prva na tablici, drži glavu debelo iznad vode, dok s druge strane prvak Hrvatske polagano tone ili možemo reći, dobro roni.

image
Damir Krajac/Cropix

U dvanaest utakmica Jakirović je upisao osam pobjeda, ali i četiri poraza što je dovoljno da se podigne prašina u Maksimiru. Ispao je iz Europske lige nakon poraza od praške Sparte, izgubio je derbi od Hajduka, pa iznenađujuće ostao bez bodova kod Ballkanija u Konferencijskoj ligi, a sinoć je poražen i u Velikoj Gorici što je razljutilo navijače Dinama.

Od momčadi koja je prije nešto više od godinu dana slavila protiv Chelsea u Ligi prvaka, do sastava koji se muči s klubom na Kosovu za koje je većina morala posegnuti za Google mapsima da vide gdje su to Modri otputovali na gostovanje. Suva Reka je daleko od Londona.

Jakirović je u Rijeci radio "čuda", dok s druge strane u Maksimiru ne može stati na noge. Navijači Dinama se zasigurno nisu baš često tresli kad bi njihov klub išao na gostovanje u susjedstvo, a sada... Tri izgubljena boda u - Velikoj Gorici! Istina da je od početka samo ove sezone ostao bez nekih stožernih igrača poput Luke Ivanušeca, Dominika Livakovića ili Josipa Šutala, a zadnje utakmice je odigrao i bez ozlijeđenog Brune Petkovića. No, i dalje je dojam kako je klupa u Maksimiru dovoljno duga za parirati klubovima u HNL-u.

Sadašnji trener Modrih s opravdanjem je dočekan sa smiješkom. Gdje god da je bio radio je prave stvari. Osim odličnog posla na Rujevici, išlo je i u Gorici, a prvenstvo BiH sa Zrinjskim iz Mostara u sezoni 2021./22. osvojio je s nezamislivih 27 bodova prednosti ispred kluba iz Tuzle.

Na Poljudu mu se ime nije spominjalo, a nakon ovakvog posla u Dinamu, teško će u Hajduk u bliskoj budućnosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 15:42