StoryEditorOCM
Domaći nogometdruženje s medijima

Prvi vratar reprezentacije i iskusni stoper govorili o prvom protivniku: ‘Znam na što trebam obratiti pozornost‘

Piše Hina
11. lipnja 2024. - 21:01

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za nastup na skorašnjem EURU u svom kampu u Neuruppinu, a svoja razmišljanja uoči novog velikog natjecanja u utorak su iznijeli vratar Dominik Livaković te iskusni branič Domagoj Vida.

Aktualni vratar turskog velikana Fenerbahcea Livaković naglasio je kako mu je ovo treće veliko natjecanje u ulozi prvog čuvara mreže "vatrenih" i koliko mu dosad stečeno iskustvo pomaže u pripremi.

"Ovo je moje treće veliko natjecanje u ulozi prvog vratara, s te strane mi je puno lakše u odnosu na prijašnja iskustva. Lakše ću se pripremati, puno manje misliti na neke nepotrebne stvari, znam na što trebam obratiti pozornost", izjavio je Livaković.

Hrvatsku "jedinicu" u sljedećoj će sezoni u Turskoj voditi karizmatični portugalski trener Jose Mourinho koji ga je prošloga tjedna i posjetio u hotelu u Lisabonu uoči prijateljske utakmice Portugala i Hrvatske.

image
Ante Čizmić/Cropix

"Hvala mu što je došao do hotela, velika je čast biti s njim, jedan je od najvećih trenera svijeta, sretan sam zbog toga", komentirao je Livaković susret s Mourinhom.

Kao i svi ostali naši reprezentativci i Livaković je istaknuo sjajnu dobrodošlicu navijača u Neuruppinu.

"Stvarno smo počašćeni, ali to se dalo i naslutiti u završnici Lige nacija. To nam je dodatni poticaj, dat ćemo sve od sebe na terenu".

Vida ima i mnogo duži reprezentativni staž od Livakovića, na velikim je natjecanjima debitirao još na EURU 2012., a dosada je sakupio 105 nastupa u reprezentativnom dresu. Kao i prije 12 godina, i sada će Hrvatska u skupini igrati s velikanima Španjolskom i Italijom. Upravo će Španjolska u subotu biti i prvi suparnik Hrvatske u Njemačkoj.

image
Ante Čizmić/Cropix

"Debitirao sam protiv Španjolske, sjećam se te utakmice kao danas. Teška utakmica, imali smo dvije šanse, nismo zabili, pa ispali s turnira. Po imenima Španjolci su tad bili puno bolji, ali i sad su odlična momčad, maksimalno ih uvažavamo. Mi smo prije uvijek slovili za autsajdere, ali danas je drukčije, danas nas svi nas respektiraju i cijene, ne shvaćaju nas olako, napravili smo velik iskorak proteklih godina. Nećemo otkriti tajne kako zaustaviti Španjolce, već smo imali sastanak oko toga. Brzi su, mladi i perfektni, ali imamo svoj plan. Vjerujemo da će svi igrači koji su u kadru biti spremni za utakmicu, svi smo važni, tako se pripremamo. A kako ćemo se braniti kad njihova krila imaju loptu... To ćemo ostaviti za sebe", kazao je Vida.

Vida je dobio i pitanje o budućnosti među "vatrenima" kapetana Luke Modrića s kojim je suigrač više od desetljeća.

image
Ante Čizmić/Cropix

"Teško je meni pričati o tome, Luka će sam odlučiti što je najbolje za njega, koliko je motiviran. Nažalost, ne mogu vam odgovoriti na to, nadam se da će ostati još 100 godina, sve je na njemu".

I Livaković i Vida ponudili su svoje mišljenje i o trenutačno najvrednijem hrvatskom igraču u svijetu nogometa, sjajnom mladom braniču Jošku Gvardiolu. 

"Stvarno je najbolji obrambeni igrač, može igrati lijevog stopera, vjerojatno može igrati sve pozicije, zabija golove. Znam ga od prvog dana kad je došao u seniorski nogomet, drago mi je što sam prošao s njim te njegove početke, samo mu je nebo granica", izjavio je Livaković.

"A što vi mislite o njemu, ha, ha, ha... Joško je najbolji obrambeni igrač na svijetu, a bit će još bolji, nema se tu što puno reći. Samo da ga zaobiđu ozljede, nadam se da će dostići i prestići Luku", dodao je Vida.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 17:15