StoryEditorOCM
Domaći nogometviva rudeš

Prosinečki dijeli lekcije Livaji, a predsjednik njegovog novog kluba urlikao je s travnjaka ‘Za dom spremni‘

Piše Pero Smolčić
23. lipnja 2023. - 15:29

- Pa zašto je Dalić zvao Livaju? Zato što je lijep ili jer ima tetovaže kao ja? Ne, zvao ga je jer je kvalitetan. Ti kao hrvatski reprezentativac moraš znati da se trebaš malo drugačije ponašati, prema van moraš biti malo drugačiji - rekao je novi trener Rudeša Robert Prosinečki pa dodao:

- Ne optužujem ga, svi mi u nekom trenutku imamo neke stvari i treba opraštati, ali nešto se mora i znati. Mora se znati kako se ponaša reprezentativac. Jednostavno mora. Nisu u Splitu gdje te svi obožavaju. Ti predstavljaš cijelu Hrvatsku. On je pogriješio s ispadima koje je imao i tako dolazi do frustracija kod ljudi koji ti onda dođu i zamjeraju ti ili počnu ono što je bilo na Rujevici - poručio je Prosinečki.

Očitao je legendarni Žuti lekciju najvećoj zvijezdi Hajduka.

- Livaja je opasan. On je jedna dimenzija za HNL. Moram reći jednu stvar. U Hajduku je uvijek bilo četiri-pet vrhunskih igrača. Da se ne naljute sadašnji igrači Hajduka, ali Livaja je iznad njihovog prosjeka. Hajduk je kroz povijest uvijek imao četiri-pet igrača kao Livaja - komentirao je lani i Silvio Marić, danas sportski direktor tog istog Rudeša.

Očito ih Livaja ‘svrbi‘. Zanimljive su se face skupile u Rudešu. Osim rečenih Marića i Prosinečkog, predsjednik je Josip Šimunić. E tu nam je proradilo. Dijele se lekcije Livaji koji je pokrenuo buru prvo uzevši u ruke megafon na Rujevici, a potom je u istom gradu i napustio pripreme reprezentacije nakon svađe s navijačima koji su ga provocirali tijekom treninga.

A lekcije Livaji dijeli trener kluba čiji je predsjednik napravio nešto puno gore. Josip Šimunić je te maksimirske večeri, 19. studenoga 2013., s mikrofonom u ruci urlikao ‘Za dom spremni‘. 

Udruga FARE prijavila je cijeli problem Fifi koja je, pak, zbog povika “Za dom spremni” Šimunića kaznila s 30 tisuća franaka i zabranom igranja deset reprezentativnih utakmica. Međunarodni sportski arbitražni sud u Laussanei i savezni sud u Švicarskoj odbili su Šimunićeve žalbe.

Samo da se ne zaboravi. Nije Livaja jedini. Niti je Split grad slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:37