StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Pred Šibenikom je ‘nemoguća misija‘: narančasti moraju pobijediti Osijek i moliti se za poraz Gorice

19. svibnja 2023. - 09:50

Na Šubićevcu je voda došla do grla. Šibenik u zadnja dva kola ulaze s dva boda minusa u odnosu na Goricu. Čini se kako je pred Narančastima nemoguća misija spašavanja.

Momčad trenera Damira Čanadija drži se za tanku slamku spasa. Šibenik mora pobijediti Osijek i čekati kiks Gorice s Varaždinom, kako bi ostao u igri za ostanak i u posljednjem kolu.

Pitanje je može li Šibenik ustati iz ‘nokdauna’ u susretu koji je ‘biti ili ne biti’ nakon serije od tri poraza i gol razlike (0:9)?

- Pritisak je velik. Digli smo ekipu nakon poraza u Maksimiru u prošlom kolu. Vjeruju u sebe kao što ja vjerujem u njih. S navijačima, koji bi trebali biti dvanaesti igrač, moramo ići na tri boda - jasan je trener Šibenika.

Bodovi su potrebni i Šibeniku i Osijek.

- Da, bit će otvorena utakmica. Trebamo biti inteligentni, moramo znati da utakmica ne možemo dobiti u petoj minuti. Moramo biti koncentrirani svih 90 minuta - govori Čanadi.

Nisu pobijedili Osijek od povratka u Prvu HNL

Da se Šibenčani mogli birati protivnika za utakmicu koja ‘para gaće’ to ne bi bio Osijek. Nisu slavili kontra Slavonaca otkako se vratio u 1. HNL.

- To je povijest. Moramo misliti kako odigrati maksimalno i doći do tri boda s kojima bismo bili bliže ostanku. Osijek se stabilizirao s novim trenerom Tomasom. Ni meni nije lako pripremati utakmice protiv Osijeka. Tomas im je već četvrti trener otkako sam u Šibeniku. Svaka utakmica s Osijekom je nova igra.

image

Trener Šibenika Damir Čanadi

Goran Mehkek/Cropix

Narančasti muku muče s napadom. U četvrtom krugu prvenstva zabili su samo Slavenu i to tri puta:

- Imali smo dosta šansi, ali ne možemo ih realizirati. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Ipak, trebamo vjerovati u ono što imamo i s tim kadrom ćemo manipulirati - kaže Čanadi.

Ponovno mu fali nekolicina važnih ljudi:

- Đira će na operaciju. Pozo i Perić su tek počeli trenirati i možda budu spremni za finale Kupa. Radonjića i dalje boli. No, s ekipom koju imamo na raspolaganju za Osijek, samo s Perićem, pobijedili smo Belupo. vjerujem da će ostati jaki u glavi što nije lako u ovom trenutku. Ova ekipa ima kvalitetu. Nadam se da ćemo se pokazai dobri i hrabri i pobijediti.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-4-2): Rogić - Kvržić, Matić, Đorić, Mina - Arai, Čanađija, Soldo, Hiroš - Dolček, Špeljak.

Utakmica počinje u 18,05 sati. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:24