StoryEditorOCM
Domaći nogometkraj jedne ere

Pogledajte emotivan oproštaj Osijeka od Gradskog vrta: ‘Za neke ruglo, nakupina betona...‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
24. svibnja 2023. - 09:34

Kraj jedne ere. U jednu rečenicu sažeo se oproštaj od Gradskog vrta na kojem će nogometaši Osijeka u subotu odigrati posljednju utakmicu. Nakon četiri i pol desetljeća Bijelo-plavi napuštaju kultno zdanje na kojem su odrastale generacije navijača, a klub će taj čin odraditi sa stilom. Čitav tjedan, sve do utakmice protiv Rijeke u subotu, u znaku je oproštaja od Gradskog vrta - pišu Sportske novosti.

Klub je objavio emotivan video kojim se najavljuje posljednja utakmica na starom stadionu. "Za neke ruglo, nakupina betona, podrum europskog nogometa, za nas kultno mjesto, simbol grada sve na svijetu", riječi su s kojima počinje video u kojem se nižu snimke utakmica, golova, slavlja navijača.

Prethodno je na tribinama uskoro bivšeg doma bijelo-plavih održana promocija knjige autora Tomislava Buljubašića "Život na Gradskom vrtu", a s tim se u najavi utakmice neće stati. Vrhunac programa uslijedit će neposredno pred početak utakmice Osijeka i Rijeke za koju će u srijedu u prodaju biti puštene ulaznice.

Svi navijači uz kupljenu ulaznicu za utakmicu protiv HNK Rijeka dobit će prigodni šal za oproštaj od Gradskog vrta. Vlasnici sezonskih ulaznica taj će dio povijesti moći kupiti po promotivnoj cijeni. A i to je samo mali segment onoga što u klubu pripremaju kako bi obilježili posljednju utakmicu na kultnom zdanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:30