StoryEditorOCM
Domaći nogometlov na hajduk

Pogledajte bizaran autogol kojim je Rijeka osigurala pobjedu i zadržala priključak s Hajdukom

Piše SPORT SD/HINA
25. studenog 2023. - 17:01

Nogometaši Rijeke uspješno su obavili zahtjevno gostovanje kod Varaždina gdje su, u sklopu 16. kola HNL-a, slavili s 2-0 (1-0).

Prvi pogodak za Rijeku postigao je Emmanuel Banda u 13. minuti, dok je početkom drugog poluvremena, u 53. minuti, Luka Škaričić pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2-0. Inače, Rijeka je na ovom gostovanju morala igrati bez dvojice svojih najboljih igrača, hrvatskih reprezentativaca Marka Pjace i Marca Pašalića.

Bizaran autogol možete pogledati OVDJE.

Vrlo brzo je Rijeka došla do prednosti. Povela je u 13. minuti nakon što je odlično asistirao Fruk, a iz blizine je precizan bio Banda za vodstvo gostiju. Bila je to ujedno već osma prvenstvena asistencija Fruka koji je u tom segmentu najbolji igrač HNL-a.

Samo dvije minute kasnije moglo je odmah biti 2-0 za Rijeku, no gromoviti udarac Čabraje iz slobodnog udarca, s 30 metara, odsjeo je na vratnici. Na odbijenu je loptu natrčao Ivanović, ali Varaždin se ipak spasio.

Uz vodstvo Rijeka je nastavila napadati i mučiti domaćina. U 20. minuti pored vratnice je pucao Fruk, dok je u 27. za goste pokušao Ivanović. Prvu pravu šansu varaždinski nogometaši su složili u 28. minuti, no završnica Šege je bila vrlo loša.

U prvom dijelu još se jednom uzdrmao domaći okvir vrata. U 35. minuti, nakon odlične solo akcije, Ivanović je pogodio vratnicu.

Drugo poluvrijeme počelo je solidnom šansom Varaždina, ali inače aktivni Drožđek  nije pucao najbolje. Kada već riječki nogometaši tijekom prvog dijela nisu uspjeli zabiti drugi pogodak, u tome im je u 53. minuti pomogao domaći igrač Škaričić koji je atraktivno glavom zabio autogol za 2-0 Rijeke.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Taj pogodak je dodatno slomio ambicije Varaždina koji je i dotad bio u podređenom položaju u odnosu na mnogo razigranijeg suparnika. Rijeka je do kraja rutinski sačuvala dva gola prednosti i tri boda s kojima se približila domaćem Hajduku.

Uz isti broj utakmica Rijeka trenutačno ima dva boda manje od Splićana (31-33). Dinamo ima dvije utakmice manje od Rijeke i sedam bodova manje. Varaždin je ostao na šestoj poziciji sa 17 bodova.

Kasnije tijekom subote na maksimirskom stadionu se igra derbi kola, od 17.30 sati za prvenstvene bodove će se boriti Dinamo i Osijek.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice 16. kola. Od 15 sati se sastaju Istra 1961 i Hajduk, dok zadnji dvoboj igraju Gorica i Rudeš od 17.10 sati.

U petak je odigrana prva utakmica ovog kola, a Slaven Belupo je upisao ligašku pobjedu nakon mjesec i pol dana čekanja. Pobijedio je u gostima Lokomotivu 3-1 golovima Hoxhe, Mioča i Šakote. Jedini gol za domaćina dao je Šotiček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:10