StoryEditorOCM
Domaći nogometključna utakmica

Pašalić i Juranović najavili ogled protiv Italije: ‘Odgovara im bod? Ne znam kako se to igra. Dobit ćemo!‘

Piše SN
22. lipnja 2024. - 17:39

Dva dana uoči ključnog dvoboja za Vatrene protiv Italije na presici su se pojavili Josip Juranović i Mario Pašalić. Hrvatska je reprezentacija u skupini B u teškoj situaciji i protiv Azzurra joj igra samo pobjeda - pišu Sportske novosti.

Pašalić je prokomentirao Talijane s obzirom na to da već godinama igra na ‘Čizmi‘:

- Prije svega, želim istaknuti da smo svi svjesni podrške navijača, znamo da nas nikad neće razočarati i nadam se da ćemo se svi skupa u ponedjeljak navečer veseliti. Talijani su pokazali puno bolje izdanje protiv Albanije nego protiv Španjolaca, ali spadaju u krug favorita ovog natjecanja. Poznajem trenera pa očekujem da će izaći dobro organizirani, bit će to teška utakmica, ali mi ćemo znati odgovoriti tim zahtjevima.

Juranović se nadovezao:

- Velika hvala navijačima, oni su nas 12. igrač. Možemo zahvaliti što nas podržavaju gdje god da jesmo. Kad si na europskom prvenstvu, motiv je još veći da se pokažemo na velikoj pozornici. Trening s reprezentacijom je nešto drugačije od klupskog kampa i svima nam je to nešto posebno.

Zatim se Mario osvrnuo na svog suigrača Gianlucu Scamaccu:

- Scamacca je vrhunski igrač, od njega sigurno prijeti opasnost. Kako od njega, tako i od ostalih ofenzivnih igrača. Imao je sjajnu sezonu u Atalanti, bio je jedan od važnijih talijanskih igrača. To je jedna sjajna ekipa s izvrsnim trenerom. Bit će teška utakmica, ali mi smo već uočili koje su im slabosti i nadam se da ćemo to znati prenijeti na teren.

Kakav je dojam dosad?

- Protiv Albanije nije bilo kako smo željeli, a ni protiv Španjolske. Nadam se da ćemo tu treću utakmicu imati bolji pristup od prve minute. A tko će igrati od početka, manje je važno. Bitno je da pristup bude bolji i da utakmica teče u onome smjeru koji mi želimo.

Usporedba s prošlim Eurom?

- Slična je situacija kao i na prošlom Euru. Otvorili smo porazom od Engleske, protiv Češke smo uzeli bod i na kraju je odlučivala zadnja utakmica sa Škotskom. Nadam se da će ishod biti isti.

image
Ante Čizmić/Cropix

Pašalić je potom rekao i riječ-dvije o talijanskom izborniku Lucianu Spallettiju:

- Svi talijanski treneri su slični, može se za njih reći ista stvar, ne igra se na bod. Talijanima odgovara bod? Ja ne znam ni kako bi se to ‘igralo na bod‘. Spallettija se može nazvati "Kraljem taktike". Očekujem da će tražiti pobjedu i da će napraviti neke izmjene. Kad izgubiš utakmicu, nije ugodno, tražiš rješenje. Ali to ću ostaviti njima, mi ćemo napraviti sve da se pripremimo za tu utakmicu, taktički i psihološki.

Juranović je dodao:

- Ne zamaramo se kalkulacijama, možda nam je u primisli, ali svakako ćemo ići na pobjedu. Mislim da će ovu utakmicu obilježiti taktičko nadmudrivanje i obje će momčadi ići na pobjedu.

Potom je Pašalić za kraj poručio:

- Dobit ćemo.

image

Mario Pašalić i Josip Juranović

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 19:31