StoryEditorOCM
Domaći nogometlansirao senzaciju

Odlazi li bivši hajdukovac u Dinamo? Talijan piše: ‘Pregovori napreduju, milijuni su u igri, može doći već u siječnju‘

Piše Sport SD
20. prosinca 2023. - 12:48

Talijanski novinar Luca Bendoni lansirao je senzaciju. Na svojim društvenim mrežama objavio je da Ivo Grbić (27) pregovara sa zagrebačkim klubom.

- Dinamo i Ivo Grbić napreduju s pregovorima oko trajnog transfera u siječnju. Ako posao uspije, Atletico Madrid bi zaradio oko dva milijuna eura - napisao je Bendoni na Twitteru.

Grbićev ugovor s Atleticom traje do kraja lipnja 2024. godine, a u španjolskom klubu je od kolovoza 2020. godine. U Madrid je prije tri godine stigao kao jedan od najboljih vratara HNL-a iz Lokomotive za 3.5 milijuna eura. Od kolovoza 2021. do kraja lipnja 2022. je bio na posudbi u francuskom Lilleu, za koji je branio 29 puta.

Grbić je i bivši vratar Hajduka. Član splitskog kluba bio je od 2011. do 2018. godine, a za prvu momčad "bijelih" je upisao deset nastupa. Za reprezentaciju Hrvatske branio je dva puta, a prema Transfermarktu vrijedi 3.5 milijuna eura.

Splićanin se dovodio u vezu s Dinamom i prije pola godine, ali on ni u jednom trenutku nije razmišljao o povratku u HNL. U međuvremenu je Grbić promijenio menadžera, stoga postoji mogućnost da je došlo do kakve promjene, ali više je razloga zašto bi se Bendonijev iskaz o bivšem hajdukovcu na vratima Dinama trebalo uzeti s pojačanom dozom opreza.

Prvo, Sergej Jakirović vjeruje Danijelu Zagorcu i Ivanu Nevistiću, a treba podsjetiti da maksimirski klub može angažirati Nikolu Čavlinu iz Lokomotive za 500 tisuća eura sukladno stavci sklopljenog ugovora. Čavlina je također kvalitetan vratar i, ako su Bendonijeve brojke oko Grbića točne, trostruko jeftiniji.

Drugo, u Dinamu su svjesni da su pojačanja na drugim pozicijama - primjerice na bekovima i u napadu - prioritet, stoga je logičnije da se novac uloži upravo u smjeru tih "kritičnih točaka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:48