StoryEditorOCM
Domaći nogometFutsal Superkup

Nova senzacija Šibenika! U Zagrebu srušili branitelje naslova i izborili finale, Olmissum izgubio nakon drame

Piše Ivan Renić
9. rujna 2023. - 21:22

Šibenik 1983 i "dvojka" Doma sportova vole se javno! Nakon što su u prošloj sezoni izborili finale Kupa, senzacionalnom pobjedom nakon boljeg izvođenja šesteraca protiv Stanoinvest Futsal Pule izborili su finale Superkupa. Nakon 40 minuta na semaforu je pisalo 3:3. Vodili su Šibenčani dvaput. Za 1:0 u petoj je minuti zabio Šućur, a za 2:1 u 15. Imširović. Preokrenuli su, međutim, Puležani i poveli u drugom poluvremenu. No, na 3:3 izjednačio je Škugor u 31. minuti. Značilo je to dramu šesteraca u kojoj se bolje snašla momčad Tea Strunje. Zabili su svi osim Deana Moravca koji je zatresao gredu. Odlučujući pogodak zabio je Nadoveza za veliko slavlje Šibenika u Zagrebu (5:4). Drugoligaš je tako srušio prvoligaša, osvajača prošlosezonskih Kupa i Superkupa.

image
Goran Mehkek/Cropix

Novo čudo

Na penale je riješen i drugi polufinalni susret. Futsal Dinamo igrat će u finalu protiv Šibenika nakon što su također s 5:4 u šestercima nadvisili Olmissum. Bila je to repriza prošlosezonskog finala prvenstva u kojoj su slavili Zagrepčani. A bolji su i ovaj put bili na domaćem terenu. Po koncu regularnog dijela rezultat je glasio 2:2. Vodili su Omišani dvaput zahvaljujući golovima Sekulića, no Zonjić i nekadašnji "gusar" Postružin zabili su za domaće. I u ovoj je seriji također presudio jedan promašaj. Pokušaj Kusture obranio je Pavlić, a odlučujući penal u mrežu je pospremio Perić.

U Zagrebu ipak nećemo gledati dalmatinski derbi. Danas će u borbi za treće mjesto od 15.30 igrati Stanoinvest Futsal Pula i Olmissum, dok će Šibenik 1983 protiv Dinama loviti novu senzaciju od 18 sati uz izravan prijenos na Max Sportu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:22