StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperkup u futsalu

Ništa od još jedne šibenske senzacije, Dinamo slavi novi trofej, Olmissum poražen u borbi za treće mjesto

Piše Ivan Renić
10. rujna 2023. - 20:59

Futsal Dinamo pobjednik je Superkupa. U finalu su s 3:0 pobijedili Šibenik 1983 koji ipak nije imao snage za drugu senzaciju u dva dana. U subotu su iznenadili Stanoinvest Futsal Pulu pobijedivši nakon boljeg izvođenja šesteraca. Zagrepčani su opravdali ulogu favorita na domaćem terenu, te se nakon prvenstva okitili i naslovom u Superkupu. Sjajna je to uvertira u sezonu za njih, ali i nova rukavica u lice svim dalmatinskim klubovima.

Pokleknuli su Šibenčani tek u drugom poluvremenu. Nakon prvih 20 minuta na semaforu je pisalo 0:0. No, onda su Zagrepčani u tri minute složili dva pogotka, preko Prgometa i Postružina, a konačnih 3:0 postavio je Perić u posljednjoj minuti. Nije se momčad Tea Strunje predala lako. Pokazali su da se drugoligaši itekako mogu nositi s onima iz elitnog razreda hrvatskog futsala. Bilo je to za njih drugo finala u Domu sportova. U prošloj su sezoni senzacionalno izborili finale Kupa u kojem ih je nadvisila Pula.

image
Marko Todorov/Cropix

Polovičan uspjeh

Ipak, Dalmatinci su u nedjelju ostali kratkih rukava. U prvoj utakmici dana, onoj za treće mjesto, Olmissum je poražen od Stanoinvest Futsal Pule s 3:5 (0:2). Poveli su Puležani u prvom dijelu s 2:0, no Despotovićeva momčad izjednačila je preko Jurline i Bukovca. Pula se nedugo zatim opet vratila u vodstvo, zabio je Dean Moravac. Omišani nisu vodili nijednom, no zato su dvaput izjednačili rezultat. Bukovec je zabio za 3:3, no Renoldi i Gozi su pogocima prelomili u korist lanjskog osvajača Superkupa. Olmissum je, kao i prošle godine, Superkup završio na četvrtom mjestu.

Nakon četiri utakmice i polovičnog uspjeha dalmatinskih klubova završena je tako borba za prvi trofej sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:57