StoryEditor
Domaći nogometbit će još štrapanja

Neslužbeno se doznalo od jednog čelnika HNS-a: za siječanj se već kasni, novi travnjak u Poljud stiže u lipnju?

12. prosinca 2020. - 08:15

Dobro je što su se vodstvo HNS-a i predsjednik Hajduka Luka Jakobušić definitivno dogovorili o potrebi i (sufinanciranju) uređenja novog travnjaka u Poljudu, ali nije dobro što dio dalmatinskih prijatelja nogometa drži kako se taj zahtjevni posao može odraditi na brzinu ili da nisu potrebne pravodobne i stručne pripremne radnje za taj toliko željeni projekt.

- Hrvatski nogometni savez je ovog trena spreman uplatiti 4,5 milijuna kuna Splićanima za hibridni travnjak, ali se već uvelike kasni, ako se misli taj posao odraditi optimalno i ozbiljno već u siječnju. Postavljanju novog tepiha prethode drugi, jednako važni radovi, pogotovu u smislu drenaže, koja se već i laiku, kad je splitski teren u pitanju, čini lošom. Zato nam se čini da je najrealniji termin za novi tepih u Poljudu lipanj. Točnije, da radovi počnu već u svibnju, kad će završiti prvoligaška utrka ili početi pripreme reprezentacije za Europsko prvenstvo, pa će Hajdukov teren biti slobodan za opsežne radove – kazivao nam je neslužbeno jedan od čelnika HNS-a. Sa željom da ostane anoniman, isključivo iz razloga da rasprava o toliko željenom projektu ne bi krenula u neželjenom smjeru.

U Splitu će HNS odriješiti kesu na jednak način kao što je to učinio u Koprivnici, stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj ulici, Zaprešiću… Točnije, Savez financira travnjak, a ostale, neizbježne radove gradovi, u koje se investira.

Za dalmatinske prijatelje nogometa dodatno je dobra vijest da bi vrlo skoro na red mogao doći i novi travnjak na Šubićevcu. Zajedno s Velikom Goricom i Varaždinom. Teren, koji je 1958. godine od lešnatog igrališta, bolje reći dalmatinske crvenice, za samo sedam dana pretvoren u travnjak. Na način da su se na Šubićevac donosile velike fete trave s tzv. Šarine livade u Jadrtovcu, koje su se „lijepile“ znanjem i iskustvom pokojnih šibenskih agronoma Marija Polombita i Ante Riga Lukete. Trava umjesto leša bila je, naime, uvjet da Narančasti postanu drugoligaši poslije visoke pobjede u „majstorici“ s varaždinskim Varteksom(7:0), kad je sa 5 pogodaka briljirao Miodrag Zambata – Zeko, brat nedavno preminulog Dinamova reprezentativca, Sinjanina Slavena.

Treba li, stoga, posebno objašnjavati kako se i Šibenčani, također, raduju mogućnosti novog hibridnog travnjaku, o čemu je javno progovorio čelnik Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 03:52